Tampere Music Award 2011:

Artemyi Troitsky

Neuvostorockin ja musiikkijournalismin konkari, joka on toiminnallaan vaikuttanut merkittävästi alan kehittymiseen

Yksi nyky-Venäjän merkittävimmistä kulttuurivaikuttajista ja maailmanlaajuisestikin tunnettu musiikkitoimittaja Artemyi Troitsky sai Tampere Music Award for Exceptional Achievement in Music Business –palkinnon vuonna 2011. Palkinto on huomionosoitus kansainväliselle musiikkialan aktiiville, joka on toiminnallaan vaikuttanut merkittävästi alan kehitykseen ja arvostukseen. Troitsky oli avainasemassa jo vaihtoehtoisen neuvostorockin nousussa 1980-luvulla ja journalistina hän toi ilmiön kansainväliseen tietoisuuteen. Sittemmin hän on toiminut aktiivisesti eri medioissa ja konserttipromoottorina sekä pyörittänyt omaa levymerkkiä. Artemyi Troitsky on auttanut myös lukuisia suomalaisyhtyeitä heidän urallaan Venäjällä.

"Olen todella otettu Tampere Music Award -palkinnosta. Musiikkibisnes ja -media ovat huomioineet minut useilla palkinnoilla, mutta mitkään näistä tunnustuksista eivät ole tulleet Venäjän valtion taholta. Merkittävin palkintoni taitaa olla tähän mennessä Udmurtian kunniakansalaisen titteli. Ottaen huomioon, että Udmurtia on idässä sijaitseva suomalais-ugrilainen alue, näen tässä ja Tampere Music Award -palkinnossa selkeän yhteyden. Olen myös iloinen siitä, että palkinnon saajana seison nyt samoissa joukoissa edellisen saajan Rein Langin, vanhan eestiläisen ystäväni ja Neuvostoliiton aikaisten indiemusiikkiseikkailujeni toverin, kanssa.

Olen onnellinen, että palkintoni tulee Suomesta, sillä olen suomalaisen musiikin suuri fani ja tehnyt paljon töitä sen edistämiseksi Venäjällä: hoitanut lisensointeja, järjestänyt konsertteja ja festivaaleja sekä tehnyt radiopromootiota. Tuntuu siltä, että tämä palkinto on ansaittu!", kommentoi palkintoaan Artemyi Troitsky.

Palkinnon luovutti Tampereen osaamisen ja elinkeinojen ja sivistyksen ja elämänlaadun apulaispormestari Olli-Poika Parviainen. Hänen mukaansa sekä Artemyi Troitsky että Musiikki & Media edustavat juuri sellaista luovaa taloutta, jota Tampereen kaupunki pyrkii osaltaan edistämään. Musiikki & Median visio kasvaa kansainvälisesti Venäjän ja Baltian markkinoiden asiantuntijaksi edistää myös Tampereen kaupungin ja koko Suomen elinkeinopoliittisia tavoitteita.

Takaisin