Tampere Music Award 2014:

Helen Sildna

Tallinn Music Weekin perustaja ja promoottori

Sildna aloitti uransa Baltian johtavan tapahtuma- ja konserttijärjestäjä BDG:n palveluksessa (nykyisin Live Nation) järjestäen kotimaisten ja ulkomaisten artistien keikkoja ja kiertueita laajalla skaalalla areenoista ja stadioneista klubeihin. Hän on myös työskennellyt virolaisen Raadio 2 -kanavan toimittajana, kirjoittanut levyarvioita ja toiminut konserttipromoottorina.

Vuonna 2009 Helen Sildna perusti oman yrityksen Musiccasen tuodakseen maahan mielenkiintoisia ulkomaisia artisteja ja auttaakseen virolaisia artisteja saamaan jalansijaa kansainvälisillä markkinoilla. Yritys on järjestänyt lukuisia merkittäviä musiikkialan tapahtumia kuten Kumu ÖÖ, Iceland Day, Vabaduse Laul sekä Tallinn’s Song Festivalin. Musiccase on tuottanut Viroon Morrisseyn, Patti Smithin ja Sigus Rosin kaltaisia maailmantähtiä.

Helen on perustanut johtamansa Tallinn Music Week -ammattilaistapahtuman vuonna 2009. Musiikkialan seminaareista ja showcase-festivaalista koostuva TMW on kasvanut yhdeksi Baltian suurimmista alan tapahtumista, joka houkuttelee paikalle 800 alan ammattilaista, 20 000 festivaalivierasta ja 200 artistia. TMW tekee virolaisen musiikin kansainvälistä markkinointia, edustaa maata muissa alan kansainvälisissä tapahtumissa ja tuottaa lukuisia kotimaisia tapahtumia ja kansainvälisiä hankkeita.

Helen Sildnalla on merkittävä rooli Viron musiikkibisneksessä ja -vientityössä. Vuonna 2010 hänet nimitettiin nykynimeltään Music Estonia -vientiorganisaatioon kehittämään virolaisen musiikin vientistrategiaa. Hän on Viron kulttuurineuvoston hallituksen jäsen ja kuuluu Presidentti Toomas Hendrik Ilveksen neuvonantajaryhmään. Tallinnan kaupunki palkitsi Sildnan ”Cultural Merit Award” -kunnianosoituksella vuonna 2009 ja Viron kulttuurisäätiö huomioi hänet palkinnolla vuonna 2012.

”Olen oppinut paljon musiikkibisneksestä suomalaisilta tekijöiltä kuten Risto Juvonen, Tumppi Haaranen, Tapio Korjus ja Paulina Ahokas. Olen ollut onnekas saadessani oppia parhailta. Tallinn Music Weekin inspiraation lähteenä on toiminut Musiikki & Media ja palkinto on minulle iso kunnia. Se merkitsee minulle todella paljon. Uskon, että paras Baltian ja Pohjoismaiden yhteistyö on vasta tulossa - tulemme tekemään vielä jotain isoa ja mahtavaa yhdessä!”, kommentoi palkintoa Helen Sildna.

Palkinnon jakaminen on osa Tampereen kaupungin ja Musiikki & Median yhteistä strategiaa, jonka avulla Musiikki & Median kansainvälistä kilpailukykyä kasvatetaan luomalla tapahtumasta keskeinen suomalaisten, pohjoismaisten sekä Venäjän ja Baltian musiikkialan ammattilaisten kohtauspaikka. Palkinnon luovuttaa Tampereen kaupungin apulaispormestari Olli-Poika Parviainen.

Viidettä kertaa jaettavan palkinnon on tänäkin vuonna suunnitellut tamperelainen lasitaiteilija Vesa Varrela.

Takaisin