Tampere Music Award 2010:

Rein Lang

Musiikkialan aktiivi, joka on toiminnallaan vaikuttanut merkittävästi alan kehittymiseen

Ensimmäistä kertaa jaettava palkinto on huomionosoitus kansainväliselle musiikkialan aktiiville, joka on toiminnallaan vaikuttanut merkittävästi alan kehittymiseen. Nuoresta 1970-luvun musiikkifanista ja lakiopiskelijasta tuli tärkeä vaikuttaja Neuvosto-Viron aikana niin Tarton musiikkipäivien kuin Tallinnan Linnahalli-konserttitalon ja Roscksummer -festivaalien myötä. Hänellä on takanaan pitkä ura musiikkialan eri sektoreilla. Hän perusti Viron ensimmäisen yksityisen radioaseman, Radio Kukun ja toimi vuosia radioalalla ennen siirtymistään kunnallis- ja valtakunnanpolitiikkaan. Rein Lang on ollut mukana kirjoittamassa itsenäisen Viron perustuslakia, toiminut Viron parlamentissa ja vuodesta 2005 Viron oikeusministerinä, toiminut myös Viron ulkoministerinä sekä virkaatekevänä sisäasianministerinä tehden merkittävää työtä myös tekijänoikeuksien hyväksi piratismin vastaisessa taistelussa.

Rein Lang toivoi erityisesti, että hänelle luovutettu Tampere Music Award ja sen saama huomio edesauttaisi tekijänoikeuksien hyväksi tehtävää työtä.
"Tämä oli minulle todella suuri yllätys ja pidän sitä erittäin arvokkaana kunnianosoituksena. Toivottavasti tämä huomionosoitus auttaa yhteistä taisteluamme tekijänoikeuksien puolesta, koska ilman niiden kunnioittamista ei tulevaisuudessa tule olemaan musiikkia eikä mediaa", Lang kommentoi uutista palkinnostaan.


"Tampereella on ilo ja kunnia saada palkita juuri Rein Lang; hänen työssään ja merkittävässä urassaan kiteytyvät Tampereen luovan strategian keskeiset teemat: yhteistyö, rohkeus, innovatiivisuus ja periksiantamattomuus", toteaa Tampereen kaupungin pormestari Timo P. Nieminen.

Katso Rein Langin haastattelu tästä.

Takaisin