UUTISET

26.6.2017

Äänitebisneksen guruja Englannista ja Japanista

Martin Goldschmidt on Cooking Vinyl Groupin perustaja ja toimitusjohtaja. Cooking Vinyl on yksi nopeimmin kasvavia kansainvälisiä indie-yhtiöitä, ja yritysryppääseen kuuluvat Cooking Vinyl Records, Cooking Vinyl America, Cooking Vinyl Australia, Cooking Vinyl Publishing, Cooking Vinyl Australia Publishing ja Cooking Vinyl Property.

Cooking Vinyl Records on yksi Euroopan johtavista indie-labeleista ja sen tunnetuimpia artisteja ovat The Prodigy, Marilyn Manson, Billy Bragg, Richard Ashcroft ja Passenger. Martin Goldschmidt on suorapuheinen alan veteraani, joka on paitsi pitänyt hyvää huolta artisteistaan, myös järjestänyt enemmän ydinvoiman vastaisia hyväntekeväisyyskonsertteja kuin kukaan muu tällä planeetalla ja toiminut viime aikoina aktiivisesti mm.palestiinalaisten muusikoiden hyväksi.

Aya Ohi on suomalaistenkin Japanin markkinoilla toimivien yritysten ja artistien hyvin tuntema JVC Victor Kenwood Entertainment Corporationin kansainvälisen osaston johtaja ja yksi merkittävimmistä naisista Japanin varsin miesvaltaisessa äänitebisneksessä. Aya on yli 30 vuoden ajan edistänyt kansainvälisten artistien uria Japanissa, ja viime vuosina hänen vastuualueensa on ollut myös japanilaisen musiikin myynti globaaleille markkinoille. Musiikki & Media on ylpeä saadessaan Ayan uudelleen Tampereelle osana Finest Sounds -vientihanketta.

Get Synced! -työpajojen lisäksi järjestetään ensimmäistä kertaa elokuva- ja av-tuotantojen säveltäjille Score! Workshop, jossa säveltäjät pääsevät esittäytymään isojen kansainvälisten mainosten, pelien, elokuvien, trailereiden ja tv-sarjojen musiikkipäälliköille.

Vahvistuneiden musiikkipäälliköiden joukossa ovat mm. Karen Elliott, jonka viimeisimpiin töihin kuuluu Wonder Woman, King Arthur: Legend of the Sword sekä Ihmeotukset ja niiden olinpaikat ja Iain Cooke, joka on mm. palkittu Amy Winehousesta kertovan dokumenttielokuvan Amyn musiikkivalinnoista BAFTA-palkinnolla.

Jo 15 kansainvälistä musiikkialan vierasta on vahvistettu Musiikki & Mediaan. Katso vieraat täältä:
https://musicfinland.fi/fi/kuulumisia/tapahtumat/musiikki-media-2017


31.5.2017

Ensimmäiset japanilaisvieraat julkistettu

Tom Ohsawa (Office Ohsawa Ltd.) on itsenäinen keikkapromoottori ja musiikkibisneskonsultti Tokiosta. Hän teki pitkän uran Sonyn palveluksessa sekä Euroopassa että Japanissa, toimien mm. Sonyn perustajan ja pääjohtajan Akio Moritan assistenttina, Sony Berliinin sekä yhtiön viihdestrategiaosaston johtajana. Hän oli kehittämässä myös Sonyn klubi- ja konserttitoimintaa 1990-luvulla, ja siinä roolissa hän järjesti mm. Värttinän, Maria Kalaniemen ja Kimmo Pohjosen esiintymiset Tokiossa. Vuonna 2003 Ohsawa perusti oman yrityksensä, joka toimii livebisneksessä ja tekee yrityskonsultointia. Ohsawa on erikoistunut promoottorina valtavirtapopin ulkopuolella oleviin musiikkityyleihin ja hän on järjestänyt useita konsertteja ja kiertueita mm. progelegenda Peter Hammillille ja monille suomalaisartisteille kuten Pauliina Lerche, Jarmo saari, Alamaailman Vasarat ja Petteri Sariola.
Yrityskonsulttina Ohsawa ideoi tavarataloketju Isetanin joulumyyntikampanjan vuonna 2014 Lappi- ja saamelaisteemalla ja vuotta myöhemmin Isetanin Jenkka yhdistää ihmiset -jouluteema nosti esiin Kardemimmit ja Letkis-kappaleen.

Takayuki Suzuki (ParadeALL) on japanilainen musiikkibisnesveteraani ja strategiakonsultti useille viihde- ja teknologiayrityksille. Hän on ehtinyt toimia mm. MTV Japanin mobiiliosaston sekä Universal Music Japanin digitaalibisneksen kehitysjohtajana. Suzuki on Japanin musiikkibisneksen digitaalisen muutoksen evankelista ja hän on saarnannut EnterTech -teemalla teknologian tuomasta lisäarvosta viihteeseen. Suzuki on myös yksi The Big Paraden perustajista. Tämä Japanin ensimmäinen musiikki ja teknologia -tapahtuma tuo yhteen menestyneet artistit, brändit ja start up -yritykset.

Nämä japanilaiset musiikkialan huippuammattilaiset liittyvät Finest Sounds -musiikkivientihankkeeseen, jonka suomalaispartnerit ovat Music Finland, Musiikki & Media, Tamk ja Humak. Finest Sounds tuo syksyllä Tampereelle ainakin 10 musiikki- ja markkinointialan merkittävää japanilasvierasta.


31.5.2017

Lisää huippupuhujia Musiikki & Mediaan!

Musiikki & Median tasa-arvoteemaan sopii loistavasti legendaarinen amerikkalainen levytuottaja Sylvia Massy, joka on tehnyt menestyksekkään uran hyvin miehisellä alla. Massy on tuottanut, äänittänyt tai miksannut mm. sellaisia supertähtiä kuin Prince, Red Hot Chili Peppers, Aerosmith, Foo Fighters, Björk ja Blur, ja hänet tunnetaan myös useista projekteista tuottaja Rick Rubinin kanssa. Lisäksi tämä Grammy-voittaja ja usean platinalevyn tuottaja on kirjailija. Musiikki & Mediassa Massy puhuu urastaan sekä osallistuu paneelikeskusteluun tasa-arvosta musiikkibisneksessä.

Työhyvinvointi musiikkialalla on Musiikki & Median vuoden 2017 pääteemoja. Yksi aiheeseen pureutuvista paneeleista käsittelee itsensä johtamisen merkitystä työhyvinvoinnissa. Aiheesta keskustelemassa ovat mm. tuleva Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar ja nykytaiteilija Marita Liulia. Teeman muissa paneeleissa puhutaan hyvästä johtamiskulttuurista sekä työuupumuksesta ja siitä selviytymisestä.


19.5.2017

Kansainvälisiä vieraita

Musiikki & Mediaan saapuvat YouTuben ja Google Playn kansainvälisten musiikkikustannuspartnerioperaatioiden johtaja Victoria Campoamor sekä arvostettu yhdysvaltalainen musiikkijournalisti, kirjailija ja rock'n'roll-historioitsija Ed Ward, joka on myös yksi SXSW-musiikkifestivaalin perustajista.


11.4.2017

Industry Awards -gaala on perjantaina 6.10.2017

Tapahtuman osanottajilta saadun palautteen ja toiveiden pohjalta on syksyn Musiikki & Median aikatauluja hienosäädetty etupainotteisiksi. Seminaariohjelma alkaa täysipainoisesti torstaina 5.10. heti aamusta. Viralliset avajaiset pidetään pitkän seminaaripäivän päätteeksi torstaina Solo Sokos Hotel Torni Tampereessa, missä järjestetään jo perjantana alkaen klo 18.00 Industry Awards -gaala. Seminaarit jatkuvat erikoisaiheilla vielä lauantaina, kuten myös täysimittaiseksi kaupunkifestivaaliksi kasvava Lost In Music.« Edelliset 5