UUTISET

26.2.2018

Musiikki & Median lipunmyynti starttaa 26.2.

Musiikki & Media järjestetään jälleen lokakuun alussa 4.- 5.10.2017 Solo Sokos Hotel Torni Tampereessa. Industry Awards gaala järjestetään perjantaina 5.10.

Monipuolinen seminaarikokonaisuus
Tapahtuman tavoitteena on inspiroida, innostaa ja yhdistää eri toimijoita yli toimialarajojen tekemään yhdessä enemmän uutta. Vuonna 2018 Musiikki & Mediassa on entistä monipuolisempaa seminaaritarjontaa, joka käynnistyy täydellä teholla torstaina 4.10. Ohjelmassa on laaja kattaus eri musiikki- ja mediabisneksen osa-alueita käsittelevä sisältökokonaisuus.

Ohjelmakartta alkaa hahmottumaan hyvää vauhtia, mutta vielä on hyvin aikaa vaikuttaa sisältöihin mitä tapahtumassa on. Mitä esimerkiksi te tapahtumajärjestäjät, yhteistyökumppanit, ravintolat, media-alan ammattilaiset, levy-yhtiöt ja managerit toivotte nostettavan ohjelmistoon? Mikä inspiroisi teitä omassa työssänne? Mitä kontakteja te alan ammattilaiset kaipaatte? Nyt teillä on mahdollisuus vaikuttaa siihen mitä ohjelmasisältöön tuodaan. Ota rohkeasti yhteyttä ja kerro villeimmätkin ideasi. Nyt ei kannata miettiä raja-aitoja vaan heittää ilmoille ajatuksia, koska saatamme saada ne toteutettua. Laita viestiä essi.kivitie@musiikkimedia.fi

Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan Tiketin, Tampere-talon ja Provinssin lippulahjakortit.

Lost in Music -festivaali uudistuu
Festivaalin ympärille muodostetaan alan ammattilaisista koostuva ohjelmatyöryhmä, jos olet kiinnostunut vaikuttamaan, ota yhteyttä ja kerromme lisää mitä tuleman pitää. Voi laittaa viestiä juha@fullsteam.fi
Lost In Music 4. - 6.10.2018

Rekisteröidy nyt
Rekisteröinti on nyt käynnissä. Edulliset rekisteröintihinnat kannattaa hyödyntää:

195 € Hinta sis. seminaariohjelman ja Lost In Music -festivaalin
295 € Hinta sis. seminaariohjelman Lost In Music -festivaalin ja Industry Awards -gaalan

Lue lisää rekisteröitymisestä tai käy heti rekisteröitymässä!


12.12.2017

Musiikki & Mediassa omistajavaihdos

Tampereella jo 28 vuotta järjestetty, musiikkialan merkittävin kotimainen ammattilaistapahtuma, Musiikki & Media on saanut uudet omistajat. Suomen Musiikki & Media-Tapahtumat S.M.M. Oy:n uudet omistajat ovat Tampere-talo Oy, Tiketti Oy, Sublime Music Agency Oy ja Juha Kyyrö. Yhtiön toimitusjohtajaksi on valittu Essi Kivitie. Tapahtuman uusi omistajapohja koostuu musiikkialalla pitkään toimineista tahoista, joilla on kaikilla jo runsaasti kokemusta Musiikki & Mediasta niin asiakkaina kuin järjestäjinä.

Musiikki & Mediaa on järjestetty edellisten omistajien toimesta Tampereella jo vuodesta 1989, ja se on kolmanneksi vanhin musiikkialan ammattilaistapahtuma maailmassa. Tapahtuma kerää koolle koko laajan kansainvälisen musiikkialan levy-yhtiöistä ja kustantajista livebisnekseen ja managereihin sekä uusinta teknologiaa esittelevistä start-upeista alan muihin palveluntarjoajiin.
Musiikki ja Media järjestetään Tampereella 4.-6.10.2018.

Musiikki & Median toimitusjohtajana aloittaa 26.1.2018 Essi Kivitie, joka on aiemmin työskennellyt Rähinä Recordsin toimitusjohtajana.
”Musiikki & Media on oma instituutionsa ja on kunnia päästä kehittämään tapahtumaa yhdessä musiikkialan toimijoiden kanssa yhteistyössä. Yhteistä sekä uusille omistajille että minulle on halu kehittää kotimaista musiikkikenttää sen kaikilla osa-alueilla sekä halu kehittää Musiikki & Mediaa alaa vielä entistäkin tehokkaammin palvelevaksi kokonaisuudeksi. Tavoitteemme on monipuolistaa tapahtumaa sisällöllisesti sekä nostaa sen kansainvälistä tunnettuutta alan toimijoiden parissa.”

Uudet omistajat ovat pitäneet ylimääräisen yhtiökokouksen, jossa yhtiön uuteen hallitukseen on nimetty Paulina Ahokas (Tampere-talo), Juha Kyyrö (Fullsteam Agency), Tiina Vihtkari (Sublime Music Agency), Mirva Merimaa (Tiketti) ja Riku Salomaa (Music Finland), joka on hallituksen puheenjohtaja.

”Musiikki & Medialla on pitkä, perinteikäs historia ja vakiintunut asema kotimaisen musiikkialan ammattilaiset yhteen kokoavana voimana. Haluamme kunnioittaa tätä historiaa samalla kun viemme tapahtumaa eteenpäin. Tulemme panostamaan laadukkaaseen sisältöön, kansainvälisiin puhujiin sekä verkostoitumismahdollisuuksien tarjoamiseen koko alan toimijoille.”, kommentoi hallituksen puheenjohtaja Riku Salomaa.

Uusille omistajille yhtiön osakkeet myyvät Tapio Korjus, Epe Helenius, Jussi Santalahti, Jouko Karppanen ja Taija Holm. Juha Kyyrö pitää osakkeensa ja jatkaa tulevassa omistajapohjassa

"Olen tyytyväinen, että Musiikki & Media -tapahtumaa järjestävän tahon sukupolvenvaihdos on saatu toteutettua näin kokonaisvaltaisesti. Uudessa omistajatiimissä on runsaasti monipuolista musiikkialan osaamista ja tietotaitoa, ja heillä on varmasti kaikki edellytykset kehittää ja kasvattaa Suomen musiikkialan merkittävintä ammattilaistapahtumaa edelleen. Lokakuussa jo 28. kerran järjestetty tämän vuoden tapahtuma oli paitsi kaikkien aikojen suurin, myös kansainvälisin ja saadun osanottajapalautteen mukaan sisällöltään onnistunein. Musiikki & Median brändi ja talous ovat kunnossa ja uskon, että tapahtuman jatko ja tulevaisuus ovat hyvissä käsissä”, sanoo Musiikki & Median hallituksen puheenjohtaja ja yksi perustajista Tapio Korjus.


7.10.2017

Musiikkibisnes palkitsi alansa parhaita

Musiikkialan ammattilaiset palkitsivat jälleen omiensa parhaimmistoa Musiikki & Median Industry Awards -gaalassa Tampereella. Kategorioita oli 23. Gaalassa jaettiin myös kolme huomionosoitusta, elämäntyöpalkinto pitkän linjan rokkimyyjälle Tiina Vuoriselle ja Teoston puheenjohtajalle Kim Kuuselle sekä erikoispalkinto Suomen Muusikkojen Liitto 100 -vuotta.

MUSIIKKI & MEDIAN INDUSTRY AWARDS -VOITTAJAT 2017

Vuoden mediapersoona: Maria Veitola
Vuoden toimittaja: Anne Lainto (YleX)
Vuoden ohjelma-/ musiikkipäällikkö: Jussi Mäntysaari (Spotify)
Vuoden radio: Radio Helsinki
Vuoden digitaalinen media/palvelu: Spotify
Vuoden kotimainen musiikkimedia: YleX
Vuoden manageri: Antti Kosonen (PME Records)
Vuoden ohjelmamyyjä/ agentti: Mikko Varjamo (Hög Agency & Promotion)
Vuoden promoottori: Timo Isomäki (Robbie Williams Ratinassa, Himos Juhannus, Tahko Juhannus, Iskelmä Festivaali, Tammerkosken Sillalla, Summer Up, Jysäri, Tammerfest, Wanaja Festival, Suomipop -festivaali, Kuopio Rock Cock, Finnhits Festivaali, Oktober Fest Himos, We love the 90's Festival)
Vuoden tapahtumatuottaja: Annakaisa Anttila (Ruisrock)
Vuoden keikkapaikka: Tavastia
Vuoden ohjelmatoimisto: Hög Agency & Promotion
Vuoden festivaali: Ruisrock
Vuoden konsertti/ kiertue: Haloo Helsinki! Saku Arena / Hulluuden Highway -kiertue 2017
Vuoden tuotantopalvelu: Akun Tehdas
Vuoden kuluttajapalvelu: Levykauppa Äx Oy
Vuoden lippukauppa: Tiketti Oy
Vuoden järjestövaikuttaja: Tapio Korjus (Indie Co, Impala, Suomen Musiikkikustantajat ry, Musiikkituottajat IFPI, Music Finland, Musiikkituottajien edistämissäätiö, Gramex)
Vuoden PR-/ markkinointihenkilö: Taija Holm (ProPromotion Oy)
Vuoden A&R-henkilö: Andrei Kipahti (PME Records)
Vuoden musiikkikustantaja: Kaiku Songs
Vuoden indie levy-yhtiö: PME Records
Vuoden major levy-yhtiö: Warner Music Finland Oy


4.10.2017

Tampere Music Awardin saa tänä vuonna musiikkikustantaja Pelle Lidell

Tämänvuotisen Tampere Music Award -palkinnon vastaanottaja Pelle Lidell on yksi viime vuosikymmenten menestyksekkäimmistä eurooppalaisista musiikin kustantajista.

Tampere Music Award -palkinto luovutetaan Pelle Lidellille Industry Awards –gaalassa perjantaina 6.10. Tampereella. Palkinnon luovuttaa Visit Tampereen Perttu Pesä.

Pelle Lidellin Keynote-haastattelu, jossa käsitellään maailmanlaajuista musiikinkustannusta, verkostojen merkitystä ja pohjoismaisia lauluntekijöitä, kuullaan perjantaina klo 15.00 Musiikki & Mediassa. Haastattelijana toimii Suomen Musiikkikustantajien puheenjohtaja, Elements Musicin toimitusjohtaja ja perustaja Tommi Tuomainen.

Lue lisää Lidellin urasta täältä.


27.9.2017

Musiikin kulutus ikäryhmittäin: mitä kuunnellaan, mistä tykätään - ja miksi?

Ketkä ovat kunkin ikäluokan suurimmat musiikilliset sankarit? Teosto ja IFPI kysyivät elokuussa yli tuhannelta suomalaiselta tiukkoja musiikkiin liittyviä kysymyksiä: Ketkä musiikintekijät ja esittäjät kautta aikojen ovat sinulle tärkeimpiä ja mieluisimpia? Minkälaiset uudet musiikkitulokkaat kiinnostavat sinua eniten? Mistä kanavista, millä laitteilla ja millaisissa tilanteissa kuuntelet musiikkia?

Vastauksista kävi ilmi, että kansan käyttäytyminen on jälleen yhden vuoden aikana muuttunut huomattavasti musiikin kuuntelukanavien, -välineiden ja -tilanteiden suhteen. Kiinnostavimpia olivat kuitenkin vastaukset tutkimuksen uusiin kysymyksiin siitä, mitä musiikkia kuunnellaan ja keitä arvostetaan eniten. Kuinka hyvin vastaukset korreloivat virallisten listojen kanssa?

Teoston ja IFPI:n elokuussa 2017 teettämässä tutkimuksessa selvitettiin musiikin ja digitaalisten sisältöjen kulutusta. Kysymyksiin vastasi 1019 Norstat -kuluttajapaneelin 16-65-vuotiasta jäsentä edustavalla valtakunnallisella väestönäytteellä. Kuuntelutapojen muutosta on seurattu vastaavan kaltaisin tutkimuksin nyt jo viiden vuoden ajan.
Tutkimuksen esittelee Kari Tervonen (CEO Helsinki).

Perjantaina klo 10.

Teosto on Musiikki & Median kumppani.« Edelliset 5