UUTISET

19.9.2017

Ovatko festarit luonnon ja lipputrokareiden armoilla?

Seminaareissa keskustellaan ajankohtaisista festivaaleja koskettavista aiheista:

Festivaalit luonnon armoilla

Ulkoilmatapahtumien ja festivaalien riskitekijöissä sääilmiöt näyttelevät yhä suurempaa roolia Suomessakin. Vuonna 2016 Sideways joutui sulkemaan kolme ulkolavaa festivaalin toisena päivänä ja myrsky iski täysillä vuoden Flow Festivalin lauantaina. Miten festivaalit varautuvat sääilmiöihin ja minkälaisiin toimenpiteisiin joudutaan, kun luonnonvoimat myllertävät? Miten festivaalikävijöiden turvallisuus varmistetaan? Millainen komentoketju festivaaleilla toimenpiteistä päättää ja mikä on viranomaisten rooli? Asiasta keskustelemassa Heidi Ahon (Fullsteam Agency Oy) johdolla Emilia Mikkola (Flow Festival), Kimmo Räsänen (useamman tapahtuman stage manager) ja Ari Solja (Securitas Events Oy).

Liput myydään loppuun ja jälkimarkkinat rehottavat

Lippujen jälleenmyynti ja väärennetyt liput ovat puhuttaneet tänä vuonna. Ultra Bran loppuunmyytyjen keikkojen lipputrokaukset nousivat valtakunnalliseksi pääuutiseksi medioissa. Ticketmasterin sivuilta ohjattiin asiakkaita sen tytäryhtiön Seatwaven jälleenmyyntipalveluun, missä hinnat ja jopa Seatwaven palvelumaksut useissa tapauksissa ylittivät lippujen alkuperäisen hinnan. Kesän Ruisrockin liput myytiin ennakkoon loppuun ennätysajassa, ja myös Flow oli osittain loppuunmyyty, Tästä seuranneet kakkosmarkkinat olivat ennennäkemättömät.
Poliisille tehtiin ennätysmäärä rikosilmoituksia väärennettyjen ja käytettyjen lippujen kaupoista erilaisilla nettialustoilla. Suomessa lippujen jälleenmyyntiä ei laki rajoita, toisin on Tanskassa. Keskustelussa pyritään avaamaan tilannetta eri näkökulmilta sekä pohtimaan pelisääntöjä villeille markkinoille.
Tiketin Mirva Merimaa vetää keskustelua, jossa ovat mukana Mikko Niemelä (Ruisrock), Suvi Kallio (Flow), Risto Salminen (Teosto, varatoimitusjohtaja) sekä Ticketmaster Suomen edustaja.


18.9.2017

Pysyykö Yle mukana mediamurroksen vauhdissa? Entä mitä kuuluu Livelabille?

Tulevaisuuden Yle - toiveet, pelot ja faktat

Mediakenttä muuttuu vauhdilla ja samalla 91-vuotiaan Yleisradion rooli ja mediamuodot ovat murroksessa. Keskustelussa pohditaan, millä eväin Yle pysyy muutoksen etulinjassa ja kilpailukykyisenä suomalaisen kulttuurin tukijana myös tulevaisuudessa. Samalla luodataan sitä, millaisena suomalainen musiikkiala näkee Ylen roolin tulevaisuudessa ja tarkastellaan, voimmeko oppia jotain julkisten yleisradioyhtiöiden kehityksestä muualla maailmassa. Kirjailija Markus Leikolan vetämässä paneelissa keskustelijoina Pekka Ruuska (Kaiku Entertainment), Katri Sipilä (Teosto) ja Ville Vilén (Yleisradio).

Livelab - prototyypistä konseptiksi

Helsingin klubitarjonta sai viime syksynä uuden lisäyksen G Livelabin avatessa ovensa. 180-paikkainen klubi on muokattavissa erilaisiin tyyleihin, ja artistikattauksessa on ollut edustettuna laaja kirjo kotimaisia ja kansainvälisiä artisteja useista eri genreistä. Seuraavaa Livelab-klubia suunnitellaan Tampereelle. Miten meillä on mennyt ja mihin olemme menossa? Muusikoiden rakastamasta ja livekulttuuria uudistaneesta konseptista kuullaan tuoreimmat kuulumiset Musiikki ja Mediassa.


6.9.2017

Artistipuheenvuoron esittää Paperi-T

Musiikki & Median torstai: seminaareja heti aamusta

Musiikki & Median seminaarien painopistettä on aikaistettu kävijäpalautteen toiveiden mukaan. Torstain ohjelma alkaa heti aamusta työpajalla, jossa työstetään teesit tasa-arvon ja diversiteetin edistämiseksi musiikkialalla sekä International Summitin A & R -paneelilla. Artistipuheenvuoron esittää Henri Pulkkinen (Paperi T) ja tapahtuman avaa virallisesti kansanedustaja ja presidenttiehdokas Pekka Haavisto, joka on myös mukana maahanmuuttajien kontribuutiota suomalaiseen musiikkielämään käsittelevässä paneelissa, jota moderoi Maailman musiikin keskuksen Jaana-Maria Jukkara. Suoratoistopalveluiden metadata-keskustelun alustukseksi saadaan ensin uutta tutkimustietoa. Iltapäivällä luvassa on myös mm. kansainvälisiä keynote-haastatteluita, synkronointipaneeli ja -workshoppeja, kaksi Japanin vientiin keskittyvää seminaaria, iso Yle-keskustelu ja jatkoa viime vuonna suuren menestyksen saavuttaneelle "radio tilaa biisin" -teemalle.

Hektisen seminaaripäivän päätteeksi on mukava nauttia Musiikki & Median virallisista avajaisista ennen siirtymistä Lost In Musicin keikoille.

Perjantaina puhutaan hyvästä johtamisesta, työhyvinvoinnista, neuvottelutaidoista ja ajankohtaisista live-aiheista

Ilmastonmuutos on totta, ja sekä Euroopasta että USA:sta uutisoitiin isojen festivaalien peruutuksista huonon sään takia. Myrsky iski täysillä myös Suomessa Flown lauantai-iltana. Miten säiden armoilla olemisesta selvittiin Flowssa ja selvitään jatkossa muillakin kotimaan festivaaleilla, on yksi perjantain käytännönläheisistä live-aiheista. Hyvä johtaminen on muutenkin perjantain iso teema, johon liittyvät myös paneelit työhyvinvoinnista luovilla aloilla sekä neuvottelutaidoista. Perjantain paraatipaikalla on jo traditioksi muodostunut Meet The Majors, jossa kolmen ison levy-yhtiön johtajat ja tuotantopäälliköt keskustelevat alan trendeistä ja haasteista. Perjantain ohjelmassa on myös tuhti paketti kansainvälisiä huippupuhujia, kuten YouTuben ja GooglePlayn Victoria Campoamor ja Cooking Vinylin Martin Goldschmidt sekä Japanin markkinoihin johdattavia worshoppeja.

Industry Awards gaala huipentaa perjantain.

Lauantaina vielä erikoisohjelmaa

Lauantaina yleiset seminaarit jatkuvat vielä olutkulttuurilla ja metallimusiikkiaiheella. Suomalais-virolaiseen Japanin vientiprojektiin Finest Soundsiin osallistuvat yritykset ja opiskelijat jatkavat myös edelleen yhdessä japanilaisten experttien kanssa. Illalla jatkuu myös Lost In Music Festival.


4.9.2017

Olutkulttuuri musiikissa ja musiikkikulttuuri oluessa

Lisää mielenkiintoista seminaariohjelmaa lauantaille! Musiikkifestivaalit ovat muuttuneet elämyspuistoiksi joissa näkyy myös olutkulttuurin nousu. Kuinka erilaisella valikoimalla pystytään tuottamaan parempaa palvelua entisestään vaativammille kuluttajille ja kauanko makuja tappava muovituoppi nousee festarivieraan huulille? Onko suomalainen festivaalivieras eurooppalaistunut juomatavoiltaan ja vastaako nykyinen alkoholilaki tätä päivää?

Myös lukuiset bändit ja musiikkiproduktiot ovat saaneet omat olutmerkkinsä mutta kuinka yhteistyötä hyödynnetään puolin ja toisin? Näistä ja muista ajankohtaisista aiheista vaahdotaan paneelissa jossa keskustelevat festivaalituottaja Sami Rumpunen Provinssista, tapahtumavastaava Juha Korvola Hartwallilta, Raskasta Joulua produktion "isä" Erkka Korhonen sekä Vakka-Suomen Panimon myyntipäällikkö Janne Mikkola. Paneelin vetää tuottaja Jari "cyde" Hyttinen ja paneelin tuottaa OlutPOSTI media ja Suomen Olutseura ry.

 


24.8.2017

Pekka Haavisto avaa Musiikki & Median

Musiikki & Mediassa luodaan teesit tasa-arvon ja diversiteetin edistämiseksi musiikkialalla


Jatkona vuotuiselle Musiikkialan Naistenklinikka -tapahtumalle kutsuu Music Finland Musiikki & Median osanottajat laatimaan yhteiset teesit, joiden on tarkoitus toimia toimintaperiaatteina tasa-arvon ja diversiteetin edistämiseksi musiikkialalla. Teesit luodaan Musiikki & Mediassa torstaina 5.10. klo 9.30-12.00 järjestettävässä työpajassa, jonka avaa kansanedustaja ja presidenttiehdokas Pekka Haavisto. Tilaisuudessa kuullaan myös taustoittavaa tietoa kulttuurialan ja yhteiskuntamme rakenteista.

Musiikkialan Naistenklinikat ovat aina olleet avoimia kaikille, mutta erityisesti tämän vuoden työpajaan ja keskusteluun toivotaan laajaa osanottajajoukkoa musiikkialalta - sukupuolesta, taustasta ja genrestä riippumatta. Työpajassa luodut teesit ovat kaikkien musiikkialalla toimivien organisaatioiden ja yksityishenkilöiden allekirjoitettavissa digitaalisesti.


Onnistuneen neuvottelun elementit


Musiikkialalla neuvotellaan päivittäin. Miltä neuvotteleminen näyttää artistin, levy-yhtiön toimitusjohtajan, managerin ja juristin silmin - ja miten omaa neuvotteluosaamista voi parantaa? Paneelissa jaetaan neuvottelukokemuksia ja vinkkejä neuvottelujen onnistumiseen. Keskustelua johtaa aiheesta tietokirjan julkaissut Muusikkojen liiton lakiasiainpäällikkö Lottaliina Pokkinen, ja keskusteluun osallistuvat Kimmo Valtanen (Universal Music), Tiina Vihtkari (Sublime Music Agency) sekä artisti Ville Malja.

 

Music in Media - Trends & Opportunities in the UK Sync World


Yhteistyössä UK & Europe Guild Of Music Supervisors -järjestön kanssa järjestettävä paneeli esittelee Iso-Britannian vaikutusvaltaisimpia musiikkipäälliköitä (music supervisor) elokuvan, TV-sarjojen, mainosten ja pelien maailmasta. He kertovat konkreettisesti työnsä prosessista joka alkaa musiikin löytämisestä ja päättyy siihen, kun se on saatu lisensoitua visuaaliseen tuotteeseen. Panelistit, joiden ansiolistalle kuuluu mm. Wonder Woman- ja Oasis: Supersonic -elokuvien sekä Gran Turismo -pelin ja Audin mainosten musiikkivalinnat, näyttävät esimerkkejä töistään sekä keskustelevat alan trendeistä sekä siitä, millaisia mahdollisuuksia oikeudenhaltijoille ja artisteille löytyy musiikin ja median nopeasti muuttuvassa maailmassa.
Moderaattorina toimii Duncan Smith (Senior Music Supervisor, Sony Interactive Entertainment Europe)
ja panelistit ovat Ayla Owen (Head Of Music, The Most Radicalist Black Sheep - BBH), Iain Cooke (Elokuva- ja TV-alan musiikkipäällikkö) ja Karen Elliot (Hothouse Music).

 

A Day in The Life of an A&R


A&R-managerit vaikutusvaltaisilta eurooppalaisilta major- ja indie-levy-yhtiöiltä keskustelevat työnsä iloista ja haasteista. Paneelissa puhutaan esimerkiksi siitä, millaisista tehtävistä kansainvälisen A&R-työläisen päivät koostuvat ja siitä, kuinka artisteja löydetään ja halutaan löytää. Muina aiheina on myös A&R-työn erot eri markkinoilla sekä naisten asema A&R-maailmassa.
Panelisteina on alan huippuja, kuten Victoria Ree (Polydor Records, UK), Arina Logacheva (Universal Music, Germany).

 « Edelliset 5   Seuraavat 5 »