UUTISET

26.9.2017

Nyt voit tehdä oman Musiikki & Media -aikataulusi!

Ehkä sinua kiinnostaa keskustelu konserttitaloista tai se, kumpi tekee hitin, radio vai Spotify. Käy tutustumassa tarkempaan aikatauluun ja valitse runsaasta tarjonnasta omasi http://www.musiikkimedia.fi/seminaarit


26.9.2017

Suuri burnout -keskustelu ja muita mielenkiintoisia seminaariaiheita

Konserttitalot - karmeita kusettajia vai helppoja lypsylehmiä

Suomessa on ainakin 15 konserttisalia, jotka järjestävät konsertteja joko omalla riskillään tai vuokraperiaatteella. Ovatko konserttisalit osakeyhtiöitä ja kaupallista toimintaa vai kaupungin kulttuurilaitoksia, joiden tehtävänä on tuottaa mahdollisuuksia uusille artisteille? Kuka saa ja mitäkin rahaa, ja miten sitä käytetään: kenen taskuun rahat menevät? Mitä lisäarvoa artistit ja järjestäjäasiakkaat saavat konserttitaloista, ja onko lippuhinnoittelu jossain suhteessa tähän? Mitä perusteita agentit tai promoottorit käyttävät neuvotellessaan kotimaisia tai kansainvälisiä artisteja konserttisaleihin? Mitä diilejä ylipäätään on saatavilla ja ketkä kantavat riskin tässä toimintatapojen viidakossa? Näistä asioista ja niiden vierestä keskustelemassa joukko tuntemisen arvioisia vähän uudempia sekä vanhempia ostajia sekä kyseenalaistamaan kykeneviä myyjiä.
Keskustelua johtaa Paulina Ahokas (Tampere-talo Oy), panelisteina Päivi Loponen-Kyrönseppä (Savoy-teatteri), Timo Suomi (Tampere-talo Oy), Samppa Rinne (Sibeliustalo / Koko Lahti Oy), Kari Pössi (Piikkikasvi Agency Oy) ja Mikko Varjamo (Hög Agency & Promotion).
Torstaina klo 16.00.

 

Suuri burnout -keskustelu

Työuupumus vaivaa tänä päivänä kulttuurialan työntekijöitä siinä missä kaikkia muitakin aloja. Vaikenemalla teemme asiasta entistä hankalamman, mutta silti uupumuksesta ei puhuta. Tähän pitää saada muutos - burnoutista juuri tulee puhua! Tässä paneelissa puhutaan nimenomaan työuupumuksesta, ja panelistit pureutuvat aiheeseen avaamalla omia kokemuksiaan aiheesta.
Etsimme käytännön esimerkkien kautta konkreettisia työkaluja, joilla burnoutin voi havaita. Miten uupumuksen kanssa voi elää ja ennen kaikkea - miten siitä voi selvitä?
Paneeliin ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet - ja tietenkin kaikki enemmän tai vähemmän uupuneet!
Uupumusta moderoi Niko Kangas (Music Finland), virkeinä panelisteina ovat Heidi Aho (Fullsteam), Jyri Lipponen (Levykauppa Äx) ja Rowan Rafferty (Nem Agency).
Torstaina klo 13.45

 

Kumpi tekee hitin, radio vai Spotify?

Suoratoisto ja radio ovat suosituimmat musiikin kuuntelukanavat, silti vain harvat kappaleet nousevat hitiksi molempien kautta. Artisti ja lauluntekijä haluaa musiikkinsa radioon ja albumeille, levy-yhtiöt haluavat tuotteensa striimauslistoille biisi kerrallaan. Uskaltaako radio enää tarttua musiikkiin, joka ei ole ensin noussut Spotifyn kuunnelluimpien joukkoon? Ja mikä on vakuuttavampi suosion mittari - striimaus, radiosoitto vai keikoilla myytyjen lippujen määrä?
Moderaattorina toimii Ilkka Mattila (Helsingin Sanomat) ja panelisteina Carla Ahonius (Manage Me), Ari Ojala (Bauer Media) ja Jussi Pullinen (Tampereen yliopisto, journalistiikka).
Perjantaina klo 11.15

 

Räjähtävä päivitys Suomen Ilotulitteelta

Tule haistamaan ruudin tuoksu ja päivitä tietosi ilotulitusnäytöksen sekä pyrotekniikan käyttämisen tiedoilla ja trendeillä.
Suomen Ilotulite on Musiikki & Median yhteistyökumppani. Ilotulitteen presentaatio perjantaina klo 13.00.


19.9.2017

Ovatko festarit luonnon ja lipputrokareiden armoilla?

Seminaareissa keskustellaan ajankohtaisista festivaaleja koskettavista aiheista:

Festivaalit luonnon armoilla

Ulkoilmatapahtumien ja festivaalien riskitekijöissä sääilmiöt näyttelevät yhä suurempaa roolia Suomessakin. Vuonna 2016 Sideways joutui sulkemaan kolme ulkolavaa festivaalin toisena päivänä ja myrsky iski täysillä vuoden Flow Festivalin lauantaina. Miten festivaalit varautuvat sääilmiöihin ja minkälaisiin toimenpiteisiin joudutaan, kun luonnonvoimat myllertävät? Miten festivaalikävijöiden turvallisuus varmistetaan? Millainen komentoketju festivaaleilla toimenpiteistä päättää ja mikä on viranomaisten rooli? Asiasta keskustelemassa Heidi Ahon (Fullsteam Agency Oy) johdolla Emilia Mikkola (Flow Festival), Kimmo Räsänen (useamman tapahtuman stage manager) ja Ari Solja (Securitas Events Oy).

Liput myydään loppuun ja jälkimarkkinat rehottavat

Lippujen jälleenmyynti ja väärennetyt liput ovat puhuttaneet tänä vuonna. Ultra Bran loppuunmyytyjen keikkojen lipputrokaukset nousivat valtakunnalliseksi pääuutiseksi medioissa. Ticketmasterin sivuilta ohjattiin asiakkaita sen tytäryhtiön Seatwaven jälleenmyyntipalveluun, missä hinnat ja jopa Seatwaven palvelumaksut useissa tapauksissa ylittivät lippujen alkuperäisen hinnan. Kesän Ruisrockin liput myytiin ennakkoon loppuun ennätysajassa, ja myös Flow oli osittain loppuunmyyty, Tästä seuranneet kakkosmarkkinat olivat ennennäkemättömät.
Poliisille tehtiin ennätysmäärä rikosilmoituksia väärennettyjen ja käytettyjen lippujen kaupoista erilaisilla nettialustoilla. Suomessa lippujen jälleenmyyntiä ei laki rajoita, toisin on Tanskassa. Keskustelussa pyritään avaamaan tilannetta eri näkökulmilta sekä pohtimaan pelisääntöjä villeille markkinoille.
Tiketin Mirva Merimaa vetää keskustelua, jossa ovat mukana Mikko Niemelä (Ruisrock), Suvi Kallio (Flow), Risto Salminen (Teosto, varatoimitusjohtaja) sekä Ticketmaster Suomen edustaja.


18.9.2017

Pysyykö Yle mukana mediamurroksen vauhdissa? Entä mitä kuuluu Livelabille?

Tulevaisuuden Yle - toiveet, pelot ja faktat

Mediakenttä muuttuu vauhdilla ja samalla 91-vuotiaan Yleisradion rooli ja mediamuodot ovat murroksessa. Keskustelussa pohditaan, millä eväin Yle pysyy muutoksen etulinjassa ja kilpailukykyisenä suomalaisen kulttuurin tukijana myös tulevaisuudessa. Samalla luodataan sitä, millaisena suomalainen musiikkiala näkee Ylen roolin tulevaisuudessa ja tarkastellaan, voimmeko oppia jotain julkisten yleisradioyhtiöiden kehityksestä muualla maailmassa. Kirjailija Markus Leikolan vetämässä paneelissa keskustelijoina Pekka Ruuska (Kaiku Entertainment), Katri Sipilä (Teosto) ja Ville Vilén (Yleisradio).

Livelab - prototyypistä konseptiksi

Helsingin klubitarjonta sai viime syksynä uuden lisäyksen G Livelabin avatessa ovensa. 180-paikkainen klubi on muokattavissa erilaisiin tyyleihin, ja artistikattauksessa on ollut edustettuna laaja kirjo kotimaisia ja kansainvälisiä artisteja useista eri genreistä. Seuraavaa Livelab-klubia suunnitellaan Tampereelle. Miten meillä on mennyt ja mihin olemme menossa? Muusikoiden rakastamasta ja livekulttuuria uudistaneesta konseptista kuullaan tuoreimmat kuulumiset Musiikki ja Mediassa.


6.9.2017

Artistipuheenvuoron esittää Paperi-T

Musiikki & Median torstai: seminaareja heti aamusta

Musiikki & Median seminaarien painopistettä on aikaistettu kävijäpalautteen toiveiden mukaan. Torstain ohjelma alkaa heti aamusta työpajalla, jossa työstetään teesit tasa-arvon ja diversiteetin edistämiseksi musiikkialalla sekä International Summitin A & R -paneelilla. Artistipuheenvuoron esittää Henri Pulkkinen (Paperi T) ja tapahtuman avaa virallisesti kansanedustaja ja presidenttiehdokas Pekka Haavisto, joka on myös mukana maahanmuuttajien kontribuutiota suomalaiseen musiikkielämään käsittelevässä paneelissa, jota moderoi Maailman musiikin keskuksen Jaana-Maria Jukkara. Suoratoistopalveluiden metadata-keskustelun alustukseksi saadaan ensin uutta tutkimustietoa. Iltapäivällä luvassa on myös mm. kansainvälisiä keynote-haastatteluita, synkronointipaneeli ja -workshoppeja, kaksi Japanin vientiin keskittyvää seminaaria, iso Yle-keskustelu ja jatkoa viime vuonna suuren menestyksen saavuttaneelle "radio tilaa biisin" -teemalle.

Hektisen seminaaripäivän päätteeksi on mukava nauttia Musiikki & Median virallisista avajaisista ennen siirtymistä Lost In Musicin keikoille.

Perjantaina puhutaan hyvästä johtamisesta, työhyvinvoinnista, neuvottelutaidoista ja ajankohtaisista live-aiheista

Ilmastonmuutos on totta, ja sekä Euroopasta että USA:sta uutisoitiin isojen festivaalien peruutuksista huonon sään takia. Myrsky iski täysillä myös Suomessa Flown lauantai-iltana. Miten säiden armoilla olemisesta selvittiin Flowssa ja selvitään jatkossa muillakin kotimaan festivaaleilla, on yksi perjantain käytännönläheisistä live-aiheista. Hyvä johtaminen on muutenkin perjantain iso teema, johon liittyvät myös paneelit työhyvinvoinnista luovilla aloilla sekä neuvottelutaidoista. Perjantain paraatipaikalla on jo traditioksi muodostunut Meet The Majors, jossa kolmen ison levy-yhtiön johtajat ja tuotantopäälliköt keskustelevat alan trendeistä ja haasteista. Perjantain ohjelmassa on myös tuhti paketti kansainvälisiä huippupuhujia, kuten YouTuben ja GooglePlayn Victoria Campoamor ja Cooking Vinylin Martin Goldschmidt sekä Japanin markkinoihin johdattavia worshoppeja.

Industry Awards gaala huipentaa perjantain.

Lauantaina vielä erikoisohjelmaa

Lauantaina yleiset seminaarit jatkuvat vielä olutkulttuurilla ja metallimusiikkiaiheella. Suomalais-virolaiseen Japanin vientiprojektiin Finest Soundsiin osallistuvat yritykset ja opiskelijat jatkavat myös edelleen yhdessä japanilaisten experttien kanssa. Illalla jatkuu myös Lost In Music Festival.« Edelliset 5   Seuraavat 5 »