Musiikki & Media noudattaa yhdenvertaisuusperiaatteita

Musiikki & Media pyrkii luomaan jokaiselle kävijälleen turvallisen ympäristön. Jokainen osallistuja sitoutuu tapahtumaan rekisteröityessään noudattamaan yhdenvertaisuusperiaatteita. Musiikkialan yhdenvertaisuus on lisäksi esillä tapahtuman seminaariaiheissa, keskusteluissa ja palkintokategorioissa.

Viime vuonna Musiikki & Mediassa luotiin periaatteita, ja tänä vuonna sanat muutetaan teoksi. Keskustelujen pohjana on Ilona Rimpilän toteuttama kyselypohjainen yhdenvertaisuusselvitys. Panelisteiksi on pyydetty tahoja, jotka ovat itse konkreettisesti ajaneet yhdenvertaisuutta musiikkialalla ja toimineet sen hyväksi.

Meille on selvää, että jokainen tapahtuman kävijä on yhdenvertainen sukupuolestaan, suuntautumisestaan, iästään tai alkuperästään riippumatta. Eri kansalaisuuksista tulevat, eri kieliä puhuvat ja eri asioihin uskovat sekä eri tavalla ajattelevat, liikkuvat tai voivat ihmiset ovat kaikki samanarvoisia. Musiikki & Mediassa ei nähdä paneelikeskusteluja, joissa edustettuina on vain yhtä sukupuolta. Meillä #allmalepanel ja #allfemalepanel ovat siis turhia.

Myös keikkojen tulee olla kaikille turvallisia ja mukavia kokemuksia. Kaupunkifestivaali Lost in Musicin työryhmän tavoitteena on lisäksi, että vähintään 40 prosentissa esiintymään valittavista bändeistä on edustettuina useampi kuin yksi sukupuoli.

Musiikki & Media toivottaa kaikille aurinkoista Pride-viikkoa!