THE EXTRA MILE – WHAT ARE THE INGREDIENTS OF A WORLD-CLASS LIVE EVENT?


Fresh winds have been sweeping over the live music sector in the recent years. From ticketing to on-site payments, from food to non-music programming and from sustainability to increased expectations from customers for high-quality services, event organizers are facing plentiful of opportunities and challenges. Do customers really want and need cashless wristbands or is mobile the way forward? How do you bring thousands of people together and ensure an equal and safe environment? What can you do to surprise people? What are the elements that comprise a concert or a festival experience in 2019? The panel discusses today’s hot topics in the live sector - from club tours to huge festivals.

 

Elävän musiikin alalla puhaltavat uudet tuulet. Tapahtumanjärjestäjillä on loputtomasti mahdollisuuksia ja haasteita, aina lipunmyynnistä maksutapoihin, ruokatarjonnasta erilaisiin alueohjelmiin ja kestävästä kehityksestä kasvavaan luksuspalveluiden kysyntään. Haluavatko ja kaipaavatko asiakkaat todellakin maksurannekkeita, vai onko mobiilimaksu tulevaisuutta? Kuinka tuhansille festivaalikävijöille voidaan taata yhdenvertainen ja turvallinen tapahtuma ja ympäristö? Kuinka voit vielä yllättää yleisöä? Mistä tekijöistä muodostuu hieno konsertti- tai festivaalikokemus vuonna 2019? Paneelikeskustelussa perehdytään elävän musiikin päivän polttaviin puheenaiheisiin – oli kyse sitten klubikiertueista tai jättifestivaaleista.

Päivämäärä: 4.10.2018

Aika: 15.15 - 16.00

Paikka: Visit Tampere -sali

Moderator:

Tuomo Tähtinen (Fullsteam Agency)

 

Panelists:

Karolina Hansen (Beatbox Entertainment, Denmark)

Sarah Besnard (ATC Live, UK)

John Fogde (Northside, Denmark)

Mikko Niemelä (Ruisrock)