KEYNOTE INTERVIEW: MICHEL LAMBOT


Michel Lambot founded the label Play It Again Sam (since 2000, PIAS) in Brussels together with Kenny Gates in 1983. Initially, the company started as distribution company for international indie labels, but after a year it expanded to a record company. In the 1990s, PIAS expanded outside the Netherlands, setting up offices in Paris, London and Hamburg, and later in Madrid and New York. Today, the company employs over 170 people and has a turnover of over 70 million euros. PIAS's artist roster includes i.e. Dead Can Dance, Editors, Mew, and Agnes Obel. In addition, Lambot is one of the founders in the publishing company Strictly Confidential and worldwide independent labels consortium Impala.

 

Michel Lambot perusti (vuodesta 2000 lähtien PIAS-nimellä tunnetun) Play It Again Sam -yhtiön Brysselissä vuonna 1983 yhdessä Kenny Gatesin kanssa. Aluksi yhtiö jakeli kansainvälisiä levymerkkejä, mutta jo vuoden kuluttua se laajensi levy-yhtiötoimintaan. 1990-luvulla yhtiö laajeni Alankomaiden ulkopuolelle, perustaen toimistot Pariisiin, Lontooseen ja Hampuriin, sekä myöhemmin Madridiin ja New Yorkiin. Tänä päivänä yhtiö työllistää yli 170 ihmistä ja sen liikevaihto on yli 70 miljoonaa euroa. PIASin artistivalikoimaan kuuluu muiden muassa Dead Can Dance, Editors, Mew ja Agnes Obel. Lisäksi Lambot on ollut perustamassa kustannusyhtiö Strictly Confidentialia ja maailmanlaajuista riippumattomien levy-yhtiöiden yhteenliittymää Impalaa.

Päivämäärä: 5.10.2018

Aika: 10.00 - 10.45

Paikka: Tiketti-sali

Interviewer:

Kaisa Rönkkö (Music Finland)