KEYNOTE INTERVIEW: SIMON RAYMONDE


Simon Raymonde is known as the bassist in the legendary Cocteau Twins, a trailblazing scottish post-punk, dream pop and gothic rock band. In 1997, after the Cocteau Twins split, Raymonde founded Bella Union, which has released albums by bands like Fleet Foxes, Midlake, Father John Misty, John Grant and Beach House. UK record retailers have chosen Bella Union as the best independent record company four times during its 21 years of operation. In addition, Simon Raymonde has worked as a producer and mixer on numerous albums and worked as a radio host.

Simon Raymonde tunnetaan legendaarisessa maineessa olevan post punkin, dream popin ja goottirockin yhtyeen Cocteau Twinsin basistina. Vuonna 1997 aktiivisen uransa lopettaneen Cocteau Twinsin jälkeen Raymonde perusti Bella Union -levy-yhtiön, joka on julkaissut esimerkiksi Fleet Foxesin, Midlaken, Father John Mistyn, John Grantin ja Beach Housen albumeita. Iso-Britannian levykauppiaat ovat valinneet Bella Unionin kaikkein parhaaksi riippumattomaksi levy-yhtiöksi neljänä sen 21 toimintavuoden aikana. Lisäksi Simon Raymonde on toiminut tuottajana ja miksaajana lukuisilla levyillä sekä työskennellyt radiotoimittajana.

Päivämäärä: 4.10.2018

Aika: 15.15 - 16.00

Paikka: Teosto-sali

Interviewer:

Aino-Maria Paasivirta

(Fullsteam Agency)