Keynote: Ohjaaja ja musiikki Tolkien-elokuvassa

Mitä kaikkea tekee music supervisor? Entä mitä Suomessa voitaisiin oppia Hollywood-tuotannoista ja niissä työskentelevien musiikkipäälliköiden työstä?

Elokuvamusiikkiaiheiseen keynote-keskusteluun osallistuvat elokuvaohjaaja Dome Karukoski sekä Tolkien-elokuvan music supervisorit Sarah Bridge ja John Houlihan. Keskustelussa käsitellään ohjaajan osaa elokuvan musiikkivalinnoissa sekä musiikkitiimin ja ohjaajan yhteistyötä.

Dome Karukoski (mm. Tom of Finland, Tummien perhosten koti, Tyttö sinä olet tähti) on Renny Harlinin jälkeen ensimmäinen suomalainen elokuvaohjaaja, joka debytoi Hollywoodissa. Karukoski ohjaa ensi vuonna ensi-iltansa saavan Fox Searchlight -studion Tolkien-elokuvan. Elokuva kertoo kirjailija J.R.R. Tolkienin nuoruusvuosista, rakkaudesta ja luovuudesta ensimmäisen maailmansodan keskellä.

Fox Musicin Senior Vice President John Houlihan on toiminut music supervisorina monissa tunnetuissa elokuvissa. Hänen ansioluettelostaan löytyvät mm. Deadpool ja John Wick sekä kaikki Mike Myersin elokuvat mukaan lukien Austin Powers -kulttiklassikot. Sarah Bridge on Tolkien-elokuvan music supervisor Iso-Britanniasta. Hänen aikaisempiin töihinsä kuuluvat mm. The Theory of Everything ja Guerrilla.

Keskustelu on englanniksi.