Kuinka festivaaleilla ja tapahtumissa johdetaan?


Festivaalit ja suurtapahtumat tuovat kulttuuria yleisön käsille kompakteina kokonaisuuksina ja ovat juuri nyt suositumpia kuin koskaan. Ne ovat monimuotisia paitsi tarjonnaltaan, myös työpaikkana ja yhteistyöverkostona. Työ on projektimuotoista ja työryhmä kasvaa eksponentiaalisella tavalla kohti tapahtumaa, joka pyörähtää käyntiin monimuotoisen ja –mutkaisenkin verokoston kautta.

Festivaali- ja tapahtumaorganisaatiossa johtaminen hajautuu monelle tasolle. Toiminnanjohtajan tai toimitusjohtajan alla työskentelee vuoden ajan mukaan vaihteleva ja itse tapahtumaa kohti kasvava määrä tuottajia ja koordinaattoreita, jotka taas viimeistään tapahtumapaikalla ohjaavat omia alaisiaan sekä alihankkijoita. Miten kasvava työntekijöiden määrä käytännössä ohjataan toteuttamaan yhteinen päämäärä? Suomalaisia festivaaleja on myös perinteisesti ollut toteuttamassa joukko vapaaehtoisia. Miten heitä johdetaan, kun motivaattorina ei mukana ole rahaa tai ammatillista kehitystä?

Päivämäärä: 5.10.2018

Aika: 13.00 - 13.45

Paikka: Teosto-sali

Moderaattori: Piia Lääveri (Ruisrock)

Puhujat:

Paulina Ahokas (Tampere-talo)

Katri Kilpiä (Ilosaarirock / Joensuun Popmuusikot ry)

Sirpa Lahti (Kaustisten kansanmusiikkijuhlat / Pro Kaustinen)

Tuomo Tähtinen (Fullsteam Agency Oy)