Lost in Musicin ohjelma julki: mukana tämän päivän ja huomisen kovimmat artistit

Musiikki & Median yhteydessä järjestettävä showcase-festivaali Lost in Music on julkaissut vuoden 2018 festivaalin ensimmäiset esiintyjät. Lokakuussa Tampereen keikkalavoille nousevat mm. rap-lupaus Cledos, popmelodioiden ja kitarariffien mestari Elias Gould, herkkä laulaja-lauluntekijä Iisa, urbaanin musiikin vientitoivo View sekä kiinnostavimpiin kotimaisiin rap-artisteihin lukeutuva Paperi T.  Muita nyt julkaistuja esiintyjiä ovat mm. vuoden 2018 musiikkitapaus Ruusut, metallikonkari Ensiferum, hardcore-ryhmä Rytmihäiriö, nuori indiepop-yhtye Younghearted sekä voimansa yhdistäneet PK Keränen & Valtteri Pöyhönen. Katso koko ohjelma täältä.

Ohjelma täydentyy kesän ja syksyn aikana. Festivaalin tavoitteena on esitellä kotimaista musiikkia ajankohtaisesti ja monipuolisesti, ja ohjelmassa on huomioitu sekä uudet tulokkaat että pitkän uran tehneet artistit. Festivaalin mediayhteistyökumppani on YleX.

 

Raadin suunnittelemat ohjelmakokonaisuudet palvelevat delegaatteja

Artistivalintojen takana on tänä vuonna ensimmäistä kertaa Lost in Music -raati, johon kuului parikymmentä musiikkialalla työskentelevää ammattilaista. Raati kokoontui kahdesti keväällä ja kesällä käsittelemään hakemuksia. Hakemuksensa jätti yli 450 artistia ja yhtyettä.

– Työryhmän kanssa työskenteleminen oli promoottorille tosi palkitsevaa. Mukana oli paljon eri osa-alueiden ja genrejen tuntijoita, joten ohjelmasta saatiin laadukas ja monipuolinen. Mielestäni tapahtuman ohjelma on nyt enemmän tasapainossa kun koskaan aiemmin, kehuu tapahtuman vastaava promoottori Rowan Rafferty.

Satojen kiinnostuneiden joukkoon mahtui paljon erilaisia artisteja. Promoottorin mukaan tarjonta ei juurikaan eronnut viime vuodesta, jolloin Raffertyn Nem Agency kokosi ohjelman ensimmäisen kerran.

– Haun perusteella Suomessa tehdään tällä hetkellä paljon elektronista, suomenkielistä pop-rokkia. Heviä oli tällä kertaa vähän vähemmän tarjolla, mutta sekin genre oli kuitenkin selkeästi läsnä. Onnistuimme kokoamaan kiinnostavia kokonaisuuksia, jotka palvelevat sekä lipunostajia että Musiikki & Median delegaatteja, kuvailee Rafferty.

Päivä- ja venue-kohtainen ohjelma julkistetaan myöhemmin. Raskaan musiikin ystäviä hemmotellaan jälleen erillisellä Metal Export Finland -kokonaisuudella, jonka keikat nähdään Olympiassa ja Jack the Roosterissa perjantaina 5.10.

 

Lost in Musicin julkistetut esiintyjät:

Awake Again, Barbe-Q-Barbies, Bess, Cledos, Detalji, Elias Gould, Founding Neverland, Iisa, Intiaanikesä, Jukka Takalo, M, Marjut, Mendi Moon, Neøv, New Deadline, Onni Boi, Paperi T, PK Keränen & Valtteri, Pöyhönen, Raja, Red Eleven, Ruusut, Sitoi, Sofia, Tammela 33100, Tippa, Töölön Ketterä, Versace Henrik, View, Younghearted

 

Lost in Musicin metallikokonaisuus Metal Export Finlandin julkistetut esiintyjät:

Ensiferum, Rytmihäiriö, Medeia, Demonic Death Judge, Brymir, King Satan, Oceanhoarse, Skein

www.lostinmusic.fi