Keynote: Talking Tolkien – liaison of director and the music team


What could the Finnish film and music markets learn from massive Hollywood productions and their music supervision?

The Keynote of film director Dome Karukoski and music supervisors Sarah Bridge and John Houlihan will focus on the film director’s role in the music choices of a film and the liaison with the music supervisors and the music team. Dome Karukoski (Tom of Finland, The Grump, Lapland Odyssey) is considered to be one of Finland’s most successful film directors. He is the first Finnish director in decades - after Renny Harlin - to work on a Hollywood film production. Tolkien is a biopic about the formative years of author J.R.R. Tolkien in the midst of the first world war.

 

Mitä kaikkea tekee music supervisor? Entä mitä Suomessa voitaisiin oppia Hollywood-tuotannoista ja niissä työskentelevien musiikkipäälliköiden työstä? Elokuvamusiikkiaiheiseen keynote-keskusteluun osallistuvat elokuvaohjaaja Dome Karukoski sekä Tolkien-elokuvan music supervisorit Sarah Bridge ja John Houlihan. Keskustelussa käsitellään ohjaajan osaa elokuvan musiikkivalinnoissa sekä musiikkitiimin ja ohjaajan yhteistyötä.

Keskustelu on englanniksi.

Päivämäärä: 4.10.2018

Aika: 12.45 - 13.45

Paikka: Teosto-sali

Speakers:

Dome Karukoski

Sarah Bridge

John Houlihan