VOS selkokielellä – Mikä on valtionosuusjärjestelmän ja julkisen rahoituksen merkitys elävän musiikin tapahtumien näkökulmasta?


LiveFIN ry presents:
Valtionosuusjärjestelmä eli VOS on sana, mikä nostattaa ihokarvat pystyyn, vaikka moni ei edes tarkasti tiedä mistä loppujen lopuksi on kyse. Sana kuuluu vakiintuneiden kulttuuriorganisaatioiden tukijärjestelmälle ja voi tuntua arvottavalta jättäen "meidät", keikka- ja tapahtumajärjestäjät, järjestelmän ulkopuolelle, niin sanotulle vapaalle kentälle. VOS ei ole kovin yksiselitteinen eikä mediaseksikäs, mutta se on muutoksessa oleva moniulotteinen tukijärjestelmä, joka toivottavasti tulevaisuudessa ottaa paremmin huomioon myös vapaan kentän toimijat.
Nykyinen museoiden, teattereiden ja orkestereiden rahoitukseen tarkoitettu valtionosuusjärjestelmä syntyi 1990-luvun alussa. Jotta se edustaisi tätä päivää, aloitettiin järjestelmän uudistustyö loppuvuodesta 2016. Missä uudistustyössä mennään nyt, tarvitseeko alamme julkista tukea ja miksi toinen kulttuurin ala saa tukea enemmän kuin toinen, näitä kysymyksiä pohtii arvovaltainen paneelimme.

Päivämäärä: 4.10.2018

Aika: 13.00 - 14.00

Paikka: Visit Tampere -sali

Moderaattori:

Katariina Uusitupa (We Jazz)

 

Puhujat: 

Jussi Fredriksson (VOS-uudistustyöryhmä/ Flame Jazz)

Jonna Paananen (Jelmu ry/ Lutakko)

Veli-Markus Tapio (VOS-uudistustyöryhmä/ Suomen Kulttuurirahasto)

Annamaija Saarela (G Livelab Tampere/ VAKA-hanke)