Yle on suomalaisen kulttuurin ylläpitäjä


Suomen Musiikintekijät esittää: Suomalaisessa ohjelmatuotannossa käytetään ulkomaista katalogimusiikkia, ja Ylen käyttämän musiikin kotimaisuusaste on liian alhainen. Niillä on suora vaikutus suomalaisen musiikkikulttuurin ja -bisneksen hyvinvointiin ja kehittymiseen.

Ylen strategiassa mainitaan kulttuuriperinnön vaaliminen, yhdenvertaisuus ja kulttuurinen moninaisuus. Toteutuvatko nämä tehtävät?

Aihetta alustaa Yleisradion uusi toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila. Alustuksen jälkeen aiheesta keskustelevat Ylen luovien sisältöjen johtaja Ville Vilén, Ylen hallintoneuvoston jäsen, kansanedustaja Hanna Kosonen, laulaja, musiikintekijä Vilma Alina, ja keskustelua moderoi sanoittaja, laulaja ja näyttelijä Kaija Kärkinen.

Päivämäärä: 5.10.2018

Aika: 11.00 - 12.00

Paikka: Tiketti-sali

Alustus: Merja Ylä-Anttila (Yle)

Moderaattori: Kaija Kärkinen (sanoittaja, laulaja ja näyttelijä)

Puhujat:

Ville Vilén (Yle)

Hanna Kosonen (Ylen hallintoneuvoston jäsen, kansanedustaja)

Vilma Alina (musiikintekijä)