Kuinka välttää juridiset sudenkuopat sosiaalisessa mediassa?

Sosiaalisen median näkyvyys on iso osa eri ammattilaisten työntekoa. Hyvät jutut saavat nopeasti näkyvyyttä, mutta myös virheet kasvavat helposti suuriksi. Mitä somessa oikein saa ja kannattaa tehdä?

Juristi ja yrittäjä Elina Koivumäki avaa Musiikki & Median puheenvuorossaan mm. somessa jaettavien kuvien tekijänoikeuksia, kertaa markkinointitempausten ja arpajaisten järjestämiseen liittyviä erityispiirteitä ja kertoo, miten kaupallisen yhteistyön voi tuoda esiin tyylikkäästi. Koivumäki käy lisäksi läpi mitä tehdä, jos somekohu kaikesta huolimatta iskee. Puheenvuoron lopuksi kuulemme vielä tuoreimmat uutiset Arkadianmäeltä ja Brysselistä. Millaisia musiikki- ja media-alaan liittyvää lakimuutoksia on vireillä?

 

Elina Koivumäki on laulavana lakinaisenakin tunnettu markkinointi-, myynti- ja somejuridiikan sekä tekijänoikeuksien ammattilainen, jota luonnehditaan usein keskivertojuristikunnasta poikkeavaksi puhujaksi ymmärrettävän ja innostavan esiintymistapansa vuoksi. Hän työskenteli 17 vuotta asianajotoimistoissa, kunnes luopui syksyllä 2016 suuren asianajotoimiston osakkuudesta ja perusti oman yrityksensä Lexperiencen.

Koivumäki on palkitun Markkinointijuridiikka-teossarjan kirjoittaja. Lisäksi hän bloggaa nettisivuillaan, vetää Suplassa omaa Juridiikkaa arkikielellä -podcastia sekä julkaisee YouTube-kanavallaan minuutin mittaisia Päivän juridiikkatermi -klippejä. Elina on työskennellyt musiikkiteollisuuden juridiikan parissa yli 15 vuoden ajan.