Musiikki & Median uusi toimitusjohtaja on kotimaisen ja kansainvälisen musiikkialan osaaja Elif Tähtinen

Suomen Musiikki & Media -Tapahtumat S.M.M. Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Elif Tähtinen. Tähtinen on aiemmin työskennellyt monissa musiikki- ja tapahtuma-alan tehtävissä sekä Suomessa että kansainvälisillä markkinoilla. Tähtinen on toiminut muun muassa Slush Musicin johdossa sekä kansainvälisessä Charmenko-ohjelmatoimistossa esimerkiksi Rubikin ja French Filmsin Itä-Euroopan agenttina.

Musiikki & Median hallituksen puheenjohtaja Riku Salomaa toteaa hallituksen olevan yksimielisen tyytyväinen valintaan ja innossaan tulevasta yhteistyöstä Tähtisen kanssa.

– Elifillä on kokemusta sekä suomalaiselta että kansainväliseltä musiikkialalta ja laaja kontaktiverkosto alan eri sektoreilla. Ennen kaikkea hän ajattelee isosti ja haluaa kehittää alaa. Alamme pian rakentamaan Elifin kanssa strategiaa Musiikki & Medialle, ja tapahtuma tulee olemaan menestys myös tulevaisuudessa, Salomaa kommentoi.

Laajan työkokemuksensa lisäksi Tähtinen on valmistunut Sibelius-Akatemian Arts Management -maisteriohjelmasta. Uusi toimitusjohtaja aloittaa tehtävässä 1. lokakuuta 2018.

 

Elif_Tähtinen
Musiikki & Median uusi toimitusjohtaja Elif Tähtinen. Kuva: Antti Kuivalainen

 

Onnittelut valinnasta Musiikki & Median uudeksi toimitusjohtajaksi Elif Tähtinen! Missä tunnelmissa otat paikan vastaan?

 

Kiitos! Olen työskennellyt suomalaisen musiikkialan eteen vuodesta 2012 alkaen, ja tämä uusi rooli on aivan ihanteellinen paikka jatkaa töitä intohimoni parissa. Olen todella innoissani tapahtuman tulevaisuudesta ja erityisesti siitä, että pääsen työskentelemään sen eteen monien hienojen ihmisten kanssa. Mutta ihan ensimmäiseksi en malta odottaa, että pääsen mukaan tämän vuoden tapahtumaan! Rakastan Tamperetta ja vietän siellä mielelläni enemmän aikaa.

 

 

 

Sinulla on laaja kokemus musiikkialalta niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Miten uusi roolisi sopii aiempien saavutustesi jatkoksi?

Pyöritin aiemmin kansainvälistä musiikkialan tapahtumaa ja ennen sitä tein töitä erilaisissa festivaalituotannoissa ja musiikkialan nousevien kykyjen kanssa. Musiikki & Median johdossa pystyn yhdistämään kaiken aiemmin oppimani ja käyttämään taitojani uudella tavalla. Musiikki & Media on monitahoinen kokonaisuus, jolla on laaja jalansija Suomessa ja hyvät suhteet ulkomaille. Uskon, että pystyn kasvattamaan verkostojani, kehittymään johtajana sekä viemään tapahtumaa eteenpäin niin, että se tukee alan menestystä vielä entistä paremmin.

 

Mistä Musiikki & Median ominaisuuksista toivot pidettävän kiinni jatkossakin?

Musiikki & Media on itse asiassa ensimmäinen musiikkialan ammattilaistapahtuma, johon olen aikanaan osallistunut, silloin Music Finlandin vieraana. Tapahtuma on vuosittainen hetki juhlistaa menneiden kuukausien saavutuksia ja toisaalta valmistautua tulevaan esimerkiksi nostamalla esiin uusia tuulia ja tulevaisuuden tekijöitä. Se on loistava alan sisäinen tapaamispaikka, mutta sillä on myös tärkeä rooli tarjota musiikkialalle tarpeellisia menestyksen työkaluja ja elintärkeitä yhteyksiä. Haluan säilyttää erityisesti sen, miten hienosti tapahtumassa ovat tasapainossa menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuuden suunnitelmat. Aion myös jatkaa uusien lahjakkuuksien nostamista sekä lisätä monimuotoisuutta ja avoimuutta entisestään. Musiikki & Mediassa on jatkossakin ennen kaikkea kyse ihmisistä, heidän tarpeistaan ja saavutuksistaan sekä yhteisestä hauskanpidosta!

 

Ensi vuonna juhlitaan Musiikki & Median 30-vuotisjuhlavuotta. Millaisia juhlia voimme odottaa?

Luvassa on merkkipaalun kunniaksi valtavat juhlat, joissa toivon näkeväni kaikki vanhat ja uudet ystävät. Juhlavuosi aloitetaan visioimalla tapahtuman tulevaisuutta sekä kansainvälisiä yhteyksiä. Ensi vuonna nämä suunnitelmat alkavat konkretisoitua – jännittävää!

 

Mitä terveisiä haluaisit lähettää tämän syksyn tapahtumaan saapuville vieraille?

Laajaan seminaari- ja keikkatarjontaan kannattaa ehdottomasti tutustua etukäteen ja siten varmistaa, että saa tapahtumasta kaiken irti! Lisäksi kuulemani mukaan perjantain Industry Awards -gaalan väliin jättäminen saattaa aiheuttaa vakavia FOMO-tuntemuksia, joten suosittelen lämpimästi myös gaalaan osallistumista.