Musiikkialan parhaat palkittiin Industry Awards -gaalassa

Musiikkiala on palkinnut keskuudestaan tämän vuoden Industry Awards -voittajat. Palkinnot jaettiin Musiikki & Media -ammattilaistapahtuman yhteydessä järjestetyssä Industry Awards -gaalassa Tampereen Solo Sokos Hotel Tornissa perjantai-iltana. Perinteikkäät palkinnot jaettiin nyt 23. kerran. Palkintojen joukossa ovat mm. Vuoden keikkapaikka ja festivaali, Vuoden toimittaja ja mediapersoona sekä Vuoden levy-yhtiö.

Gaalassa palkittiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös Tulevaisuuden suunnannäyttäjä sekä Vuoden tukipilari. Uusilla kategorioilla haluttiin huomioida erityisesti lupaavia nuoria tekijöitä ja ammattilaisia, jotka toimivat artistien ja musiikkiorganisaation taustalla. Tulevaisuuden suunnannäyttäjäksi äänestettiin Fullsteam Agency Oy:n promoottori Aino-Maria Paasivirta ja Vuoden tukipilariksi Tampereen Kulttuurikamari Oy:n tuotantopäällikkö Alex Regan.

Palkintojen lisäksi gaalassa jaettiin kunnianosoituksina elämäntyöpalkintoja sekä 90 vuotta täyttävän Teoston juhlapalkinnot. Elämäntyöpalkinnon saivat Musiikki & Median perustajat Epe Helenius ja Tapio Korjus sekä Musiikkikustantajat ry:n pitkäaikainen toiminnanjohtaja Pekka Sipilä. Teosto 90 -palkinto myönnettiin muusikko ja musiikintekijä Mariskalle sekä erityisesti musiikintekijänä ja tuottajana ansioituneelle Risto Asikaiselle.

Industry Awards -palkinnot jaetaan vuosittain musiikin parissa työskenteleville henkilöille sekä tahoille, jotka ovat ansioituneet alalla kuluneen vuoden aikana. Voittajista äänestävät Musiikki & Media -tapahtuman delegaatit.

 

 

Vuoden 2018 Industry Awards -voittajat:

Vuoden mediapersoona: Jenni Poikelus
Vuoden toimittaja: Ida Karimaa (YleX)
Vuoden ohjelma-/musiikkipäällikkö: Henri Pulkkinen (Radio Helsinki)
Vuoden radio: YleX
Vuoden kotimainen musiikkimedia: YleX
Elämäntyöpalkinto: Pekka Sipilä
Vuoden PR-/markkinointihenkilö: Johannes Kinnunen (Fullsteam Agency Oy)
Vuoden tukipilari: Alex Regan (Tampereen Kulttuurikamari Oy)
Tulevaisuuden suunnannäyttäjä: Aino-Maria Paasivirta (Fullsteam Agency Oy)
Vuoden järjestövaikuttaja: Salla Vallius (LiveFIN ry)
Teosto 90 -palkinto: Mariska
Teosto 90 -palkinto: Risto Asikainen
Vuoden tuotantopalvelu: Helsingin Rock and Roll Oy
Vuoden kuluttajapalvelu: Spotify
Vuoden lippukauppa: Tiketti Oy
Vuoden manageri: Carla Ahonius (Manage Me Oy)
Vuoden manageriyhtiö: Fullsteam Management Oy
Vuoden tapahtumatuottaja: Ville Koivisto
Vuoden ohjelmamyyjä: Toni Ritonen
Vuoden promoottori: Rauha Kyyrö (Fullsteam Agency Oy)
Vuoden keikkapaikka: Tavastia
Vuoden festivaali: Ruisrock
Vuoden konsertti / kiertue: Cheekin jäähyväiskeikat
Vuoden ohjelmatoimisto: All Day Agency Oy
Tampere Music Award: Anna Hildur
Vuoden A&R-henkilö: Perttu Mäkelä (Etenee Records)
Vuoden musiikkikustantaja: Kaiku Songs
Vuoden levy-yhtiö: PME Records
Vuoden hyvä teko: Hurstille hynää
Elämäntyöpalkinto: Epe Helenius
Elämäntyöpalkinto: Tapio Korjus