Musiikki & Median ohjelmasisällöt laajenevat taidemusiikkiin

Musiikki & Media panostaa tänä vuonna taidemusiikkiaiheiseen ohjelmaan usean seminaarisisällön verran. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun tapahtumassa järjestetään pelkästään taidemuusiikkiin keskittyvää seminaariohjelmaa.

– Musiikki & Media on paikka koko musiikkialalle, ja klassisella ja nykymusiikilla on alalla tärkeä rooli. Siksi halusimme koota tämän vuoden tapahtumaan taidemusiikkiin keskittyviä relevantteja ja kiinnostavia keskusteluja. Tampereella on lokakuussa edustettuna laajasti koko musiikkialan ekosysteemi, kertoo Musiikki & Median toimitusjohtaja Elif Tähtinen.

Paneelikeskusteluissa ja puheenvuoroissa paneudutaan mm. siihen, mitä kansainvälistyminen taidemusiikkikentällä tarkoittaa. Lisäksi käsitellään sitä, millainen merkitys kansainvälisillä kiertueilla on orkestereille ja yhtyeille sekä mikä on niiden rooli tulevaisuudessa. Luvassa on myös tasa-arvoon ja kulttuuripoliittiseen päätöksentekoon liittyviä aiheita.

Taidemusiikkiohjelma painottuu toiselle seminaaripäivälle, perjantaille 4.10. Taidemusiikin lisäksi seminaariohjelmassa keskustellaan mm. biisinkirjoitukseen liittyvistä haasteista, suurten kulttuuri- ja viihdeinstituutioiden johtamisesta, tähtiartisteista sekä tasa-arvosta, diversiteetistä ja syrjinnästä musiikkialalla.

Taidemusiikin ohjelmakokonaisuus toteutetaan yhteistyössä Music Finlandin kanssa. Music Finland on yksi Musiikki & Median kumppaneista, ja se tuottaa myös puheohjelman kansainvälisen osuuden. Kansainvälinen ohjelma tuo vuosittain Tampereelle suuren joukon musiikkialan ammattilaisia ympäri maailmaa.

Lisätietoja ohjelmasta ja puhujista julkaistaan vielä kesän mittaan, pysy kuulolla!

 

Early bird -rekisteröitymishinta umpeutuu 19.6., ilmoittaudu mukaan tästä!