Cirque du Soleilin luova johtaja Diane Quinn saapuu vieraaksi Musiikki & Mediaan

Juhannusvapaita ei voisi paremmilla uutisilla aloittaa: ehkä maailman tunnetuimman nykysirkusryhmän Cirque du Soleil Entertainment Groupin luova johtaja Diane Quinn saapuu vieraaksi syksyn 2019 Musiikki & Mediaan!

Quinnin tehtävä luovana johtajana on vastata Cirque du Soleilin tytäryhtiöiden VStar Entertainment Groupin, Cirque Dreamsin, Blue Man Groupin ja The Works Entertainmentin taiteellisesta ja luovasta toteutuksesta. Työssään hän muun muassa valvoo kulloinkin esitys- tai harjoitteluvaiheessa olevien esitysten tasoa sekä seuraa castingeja, harjoituksia ja pukujen valmistamista. Lisäksi Quinn vastaa Cirque du Soleilin kansainvälisen innovaatiolaboratorion Nextasyn hankkeista.

Quinn on parikymmenvuotisen uransa aikana muovannut, seurannut, arvioinut ja tuottanut useita taidemuotoja kuudella maanosalla. Ennen Cirque du Soleiliin liittymistä hän perusti ja toimi tuottajana Soulpepper Theatre Companylla ja Festival of Classics -tapahtumassa. Lisäksi hän on työskennellyt Toronton yliopiston taiteen hallinto-ohjelman koordinaattorina, Toronto Women in Film and Television -organisaation toiminnanjohtajana ja American Repertory Theaterin (A.R.T.) sekä Harvardin yliopiston teatterikoulutuksen toiminnanjohtajana.

Liityttyään Cirque du Soleiliin vuonna 2004 Quinn eteni nopeasti tittelistä toiseen ja entistä merkittävimpiin rooleihin. Hän on kertonut mittavasta urastaan ja luovan johtamisen kokemuksistaan useissa kansainvälisissä konferensseissa. Listalta löytyvät muun muassa vuoden 2019 SXSW, Montrealin C2 ja International Society for the Performing Arts eli ISPA – ja ensi syksyn jälkeen myös Musiikki & Media!

Maailman johtaviin viihteen ja teatterin tuottajiin kuuluva Cirque du Soleil perustettiin vuonna 1984, ja voi sanoa, että ryhmä on keksinyt sirkuksen uudelleen. Musiikki & Median haastattelun aikana kuullaan Quinnin ajatuksia henkeäsalpaavien tuotantojen takana olevista luovista strategioista, johtamisesta ja siitä, millaista on työskennellä yhdessä lahjakkaiden taiteilijoiden kanssa.

Lämpimästi tervetuloa Suomeen ja Tampereelle, Diane!

 

Varmista paikkasi tähän ja muihin kiinnostaviin seminaareihin rekisteröitymällä hyvissä ajoin! Early Bird -hintojen viimeinen päivä on tänään keskiviikkona 19.6. Rekisteröitymään pääset tästä.