Sony Musicin Daniel Lieberberg tähtivieraaksi Musiikki & Mediaan

Musiikki & Median 30. juhlavuoden vieraaksi saapuu yksi musiikkiteollisuuden merkittävimmistä johtajista, Sony Music Entertainmentin Daniel Lieberberg. Lieberberg toimii yrityksen johtajana Manner-Euroopassa ja Afrikassa.

Frankfurtissa syntynyt Lieberberg aloitti uransa bookaten bändejä jo opiskeluaikoina lukiessaan historiaa, kirjallisuutta ja politiikkaa. Marek Lieberberg Konzertagentur -nimisen yrityksensä kautta hän työskenteli esimerkiksi The Fugeesin, Weezerin, Alanis Morissetten, Faithlessin ja Linkin Parkin kanssa. Lieberberg vastasi tuolloin myös Saksan suurimman festivaalin Rock am Ringin / Rock im Parkin artistibookkauksista. Saksan johtavana promoottorina hän yhdisti voimansa BMG:n kanssa ja perusti levy-yhtiön, jonka myöhemmin jätti taakseen liittyäkseen vuonna 2002 Universal Musicin tiimiin Berliinissä.

Lieberberg on kasvattanut vastuualueitaan vauhdilla. Vuonna 2008 hän otti johtoonsa saksalaisen Vertigon ja luotsasi sen pian maan suurimmaksi levy-yhtiöksi, vuonna 2011 liittyi osaksi Saksan Universal Musicin johtoa ja vuodesta 2014 alkaen työskenteli Vertigo / Capitolin sekä Polydor / Islandin Senior Vice President -tittelillä huolehtien Universalin kotimaan markkinoista.

Lieberbergin johtamana saksalaiselle yritykselle sateli paikallisia ja kansainvälisiä kiinnityksiä. Muun muassa Lana del Rey, Volbeat, Gotye, Chvrches, Dua Lipa, Aloe Blacc, Lindsey Stirling, Haim, Andreas Bourani, Unheilig, Kraftklub, KIZ, Felix Jaehn, Alma ja skottilainen lupaus Lewis Capaldi liittyivät talliin Lieberbergin työskennellessä yrityksen johdossa. Lieberberg on vuosien saatossa työskennellyt myös monien suomalaisten artistien, kuten Apocalyptican, Disco Ensemblen ja The Rasmuksen kanssa. Viimeisimmän osalta Lieberberg oli mukana yhtyeen kansainvälisen läpimurtolevy Dead Lettersin sekä hittisingle In the Shadowsin julkaisussa.

Tammikuusta 2018 alkaen Lieberberg on työskennellyt Sony Music Entertainmentin johtajana Manner-Euroopassa ja Afrikassa.

Lokakuun Musiikki & Mediassa kuulemme haastattelun muodossa Sony Music Entertainmentin strategiasta ja tulevista aloitteista, johtajuudesta sekä artistien läpilyönnistä Lieberbergin johtamilla alueilla.

Tervetuloa Tampereelle, Daniel!

 

Musiikki & Median early bird -hintainen rekisteröityminen on avoinna 19.6. saakka täällä.