Ensimmäinen katsaus Musiikki & Median juhlavuoden ohjelmaan julki

Odotettu ensimmäinen osa Musiikki & Median juhlavuoden seminaariohjelmasta on nyt julkaistu! Yksittäisissä paneeleissa käsitellään Nelonen Median musiikkistrategiaa, Nightwishin maailmanvalloitusta managerien näkökulmasta, menestyskonsepti SuomiLOVEa sekä Moominvalley-sarjan musiikkivalintoja. Suomen Musiikkikustantajat järjestää neljännen kerran suositun Hittibiisi syntyy musiikkipäälliköiden tilauksesta -seminaarinsa, ja musiikintekijät saavat ensimmäistä kertaa oman keskustelunsa, Musiikintekijöiden tunnin. Teoston ja Gramexin yhteisessä poliitikkopaneelissa punnitaan tuoreen hallituksen kulttuuripoliittiset tavoitteet.

Keynote-haastatteluissa osaamistaan jakavat Rolling Stone -toimittaja David Fricke, Cirque du Soleilin luova johtaja Diane Quinn ja Sony Music Entertainmentin Manner-Euroopan ja Afrikan johtaja Daniel Lieberberg. Livemusiikin ja klubien asioita ajava eurooppalainen Live DMA saapuu kertomaan Open Club Daysta sekä Music Moves Europe -tuista, jotka on tarkoitettu pienille keikkapaikoille.

Music Finlandin kanssa yhteistyössä tuotettu kansainvälinen ohjelmisto pitää sisällään useita keskusteluja muun muassa Venäjän ja Meksikon musiikkimarkkinoista sekä musiikin lisensoinnista isoihin tv-sarjoihin, elokuviin, peleihin ja mainoksiin. Kansainvälisestä urasta haaveileville artisteille ja heidän taustajoukoilleen Music Finland on koonnut maailmanluokan kiertue-, jakelu- ja promovinkkejä, joita tarjoilevat muun muassa The Orchard ja Kepler Events. Myös suositut työpajat Get Synced! ja Score! saavat jatkoa.

Musiikki & Median 30-vuotista historiaa avaavat oikeutetusti sen perustajat Epe Helenius & Tapio Korjus. Tulevaisuutta käsitellään sekä ympäristön näkökulmasta että tutustumalla aiempaa syvemmin alan nuoriin tekijöihin, esimerkiksi Industry Awardsien Tulevaisuuden suunnannäyttäjä -ehdokkaisiin, jotka esitellään omassa paneelissaan.

Juhlavuoden Musiikki & Mediassa panostetaan taidemusiikkiaiheiseen ohjelmaan usean seminaarisisällön verran. Taidemusiikkiohjelma keskittyy perjantaille, jolloin käsitellään muun muassa kansainvälistymistä, orkesterien kiertueita ja tasa-arvoa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun tapahtumassa järjestetään pelkästään taidemuusiikkiin keskittyvää seminaariohjelmaa.

Tämä ensimmäinen ohjelmajulkaisu kattaa suurimman osan juhlavuoden ohjelmasisällöistä, mutta myöhemmin julkaistavaksi on säästetty muutama herkullinen seminaari. Luvassa on vielä muun muassa useita liveen keskittyviä keskusteluja.

Tutustu nyt julkaistuun ohjelmaan tästä.

 

Rekisteröityminen juhlavuoden Musiikki & Mediaan on avoinna edullisilla kesähinnoilla keskiviikkoon 28.8. saakka. Rekisteröitymään pääset tästä.

 

Kuva: Miikka Varila