Musiikki & Mediassa kuullaan Nightwishin tarina managerien näkökulmasta

Nightwishin manageri Ewo Pohjola nousee lokakuussa Musiikki & Median lavalle yhdessä manageriparinsa ja yhtiökumppaninsa Toni Peijun kanssa – ensimmäistä kertaa ikinä. Erityisesti Pohjola on pysytellyt tähän saakka taustalla ja kertoo nyt ensimmäistä kertaa julkisesti yhtyeen menestystarinan omasta näkökulmastaan. Sekä Pohjola että Peiju ovat tehneet yhteistyötä Nightwishin kanssa lähes yhtyeen alkuajoista saakka. Managerin titteleillä he ovat kiertäneet maailmaa vuodesta 2002 alkaen.

Musiikki & Mediassa kaksikko kertoo yhtyeen matkasta Kiteen Huvikeskuksesta stadioneille avoimemmin kuin koskaan aiemmin. He avaavat muun muassa keikkojen lipunmyyntimääriä, kiertueiden suurtuotantoja ja talousasioita niiden takana.

Kiteellä vuonna 1996 perustettu Nightwish nousi nuotiobändistä maailmankiertueille vain muutamassa vuodessa. Yhtye on julkaissut kahdeksan studioalbumia ja myynyt yli kahdeksan miljoonaa levyä maailmanlaajuisesti. Vuonna 2015 Nightwish esiintyi ensimmäisenä suomalaisyhtyeenä loppuunmyydyllä Wembleyn SSE Arenalla. Yhtyeen tarinaan voi tutustua täällä.

Pohjolan ja Peijun nykyinen manageriyhtiö Till Dawn They Count Management on perustettu vuonna 2014. Nightwishin lisäksi yhtiö manageroi Sonata Arcticaa, Beast in Blackia ja Marko Hietalaa.

Keskustelua luotsaavat Jouni Markkanen (Grey Beard Concerts & Management) ja Heta Hyttinen (Ginger Vine Management & PR).

 

Kuva: Miikka Varila