Seminaareissa keskusteluja nuorten kulutustottumuksista, erityisryhmiin kuuluvista artisteista ja EU:n tekijänoikeusdirektiivistä

Juhlavuoden ohjelmaan on jälleen lisätty kiinnostavia keskusteluja! Nyt julkistettujen seminaarien aiheita ovat nuorison elävän populaarikulttuurin kulutustottumukset, uusi EU:n tekijänoikeusdirektiivi ja sen seuraukset sekä erityisryhmiin kuuluvien artistien sija musiikkibisneksessä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt LiveFIN ry:lle valtionavustuksen kaksivuotiselle hankkeelle, jonka tavoitteena on luoda elävän musiikin tapahtuma-alalle uudenlaisia kestäviä toimintamalleja yhteistyössä nuorten ja alan toimijoiden kanssa. Hankkeen taustalla on musiikkialalta tuttu väite: nuoret eivät käy keikoilla – vai käyvätkö? LiveFIN ry:n järjestämässä nuorisopaneelissa ääneen pääsevät nuoret itse. Paneeli kokoontuu torstaina Musiikki & Median lavalle keskustelemaan elävästä musiikista, keikoista ja musiikin merkityksestä nuorten elämässä.

Euroopan parlamentti hyväksyi keväällä pitkään valmistellun uuden tekijänoikeusdirektiivin. Direktiivi astuu voimaan viimeistään vuonna 2021. Miten se vaikuttaa musiikkialaan? Katoaako arvokuilu, suljetaanko YouTube? Mitä tekijänoikeusdirektiivi itse asiassa muuttaa? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa Gramexin torstain tekijänoikeuspaneeli.

Perjantaina pohditaan, miten erityisryhmiin kuuluvat artistit voivat saada näkyvyyttä, päästä keikoille ja kansainvälistyä siinä missä muutkin. Sä et oo normaali -paneeli starttaa avoimella keskustelulla ja kehittyy workshopiksi, jota ohjaavat Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeestä tuttu Sami Helle ja Pertin Valinnan Liisa Tolonen.

 

Olemme julkaisseet jo ison kasan kiinnostavaa ohjelmaa, mutta ei siinä vielä kaikki! Odotettavissa on vielä useita seminaarijulkaisuja. Kaikki jo julkaistut seminaarit löydät täältä.