Industry Awards -ehdokkaat julki ja äänestys avoinna!

On jälleen se aika vuodesta: kuukauden kuluttua palkitsemme musiikkialan vuoden kovimmat saavutukset Industry Awards -gaalassa Tampere-talossa, ja ehdokaslista on nyt julkaistu. Samalla aukesi odotettu äänestys.

Industry Awards on merkittävä osa 30-vuotiasta Musiikki & Mediaa, tapahtuman kruununjalokivi. Tämän vuoden gaala on jo järjestyksessään 24. kerta kun palkitsemme vuoden aikana ansioituneita ammattilaisia, koemme suuria tunteita ja nautimme navat täyteen herkullisella gaalaillallisella.

“Musiikki & Median hallitus on kokoontunut, keskustellut ja punninnut kaikkia viime vuoden tapahtumassa ja sen jälkeen saatuja ehdotuksia Industry Awards -ehdokkaista saadaksemme aikaan parhaan mahdollisen tavan juhlistaa koko musiikkialaa. Tapahtumaa ja gaalaa kohtaan osoitettu kiinnostus on vetänyt meidät nöyriksi. Olemme työskennelleet ja työskentelemme jatkossa tarjotaksemme entistä kattavamman, entistä avoimemman ja aina yhtä jännittävän kokemuksen vuodesta toiseen”, toteaa hallituksen puheenjohtaja Riku Salomaa.

 

Ehdokaslistan takana ovat koko musiikkialan ehdotukset

Ehdotuksia pystin ansaitsevista ammattilaisista kerätään vuosittain kaikille avoimella kyselyllä. Kahden viikon ehdotusajan päätteeksi Musiikki & Median hallitus kokoontuu keskustelemaan koko musiikkialan jättämistä ehdotuksista ja punnitsemaan niiden määrän ja perusteluiden pohjalta, mitkä nimet nousevat eniten esiin. Tänä vuonna hallituksen kokoontumisia vaadittiin kaksi, ja niiden välissä kerättiin lisää tietoa ja näkemyksiä muilta musiikkialan toimijoilta.

Ehdokkaiden valinnassa otetaan huomioon ehdokkaiden kuluneen vuoden aikana tekemän työn määrä, kokoluokka, laatu ja/tai vaikuttavuus. Päätöksiin vaikuttavat lisäksi työn ammattimaisuus, eettiset näkökulmat sekä alan monipuolisuus. Kategorioihin pyritään sisällyttämään tasapainoinen ja kattava edustus koko musiikki-alasta.

Lopullisesta ehdokaslistasta äänestämään pääsevät kaikki 18.9. klo 16 mennessä rekisteröityneet delegaatit. Jokaisella on käytössään yksi ääni jokaisessa kategoriassa, ja äänensä saa käyttää kuten itse parhaaksi näkee. Äänestysaikaa on kaksi viikkoa. Eniten ääniä saaneet ehdokkaat vievät gaalasta mukanaan toimistolle pari kiloa painavan tuliaisen, Industry Awards -kiven! Henkilökohtainen linkki lähetetään osallistujien sähköpostiin kahden työpäivän kuluessa rekisteröitymisestä.

 

Apua, ketä pitäisi äänestää?

Olemme tehneet saamamme palautteen perusteella muutamia muutoksia sekä ehdokkuus- että äänestysprosessiin. Haluamme tarjota muutaman ohjenuoran siihen, miten hyvien ehdokkaiden joukosta löytyy juuri se paras. Kun tuijotat äänestyslomakkeella viliseviä nimiä, voit miettiä esimerkiksi näitä kysymyksiä: Kuka on kuluneen vuoden aikana erottunut eniten joukosta kaupallisten tai taiteellisten saavutusten, työn määrän, kokoluokan ja/tai laadun perusteella? Kenen työnteko on ammattimaista, eettistä ja tasa-arvoista?

Tehdäksemme tilaa uusille kasvoille, nimille ja lahjakkuuksille sekä välttääksemme samojen ihmisten useat perättäiset voitot olemme päättäneet, että tästä lähtien edellisen vuoden henkilökategorioiden voittajat eivät voi olla perättäisinä vuosina ehdolla samassa kategoriassa, vaan heidät nostetaan esiin erikseen. Lisäksi tarjoamme edellisen vuoden voittajille mahdollisuuden osallistua uusien voittajien palkitsemiseen Industry Awards -gaalassa.

Viime vuonna gaalan palkintolistaan lisättiin kaksi uutta kategoriaa: Vuoden tukipilari ja Tulevaisuuden suunnannäyttäjä. Molemmat kategoriat saivat ansaitsemansa lämpimän vastaanoton siitä syystä, että ne kunnioittavat erityisesti niiden ammattilaisten työtä, jotka harvemmin saavat uurastuksestaan palkintoja ja pokaaleja. Nuorten ammattilaisten vinkkien ja palautteen perusteella päätimme nostaa heitä esiin tänä vuonna entistä enemmän: kaikki Tulevaisuuden suunnannäyttäjä -ehdokkaat esitellään Musiikki & Median seminaarilavalla omassa paneelikeskustelussaan. Industry Awards -ehdokkaista seminaarilavalle nousee perinteisesti myös vuoden Tampere Music Award -voittaja – siitä lisää ihan pian!

Industry Awards -gaalaan kuuluu tietenkin myös tasokas illallinen. Tänä vuonna sen tarjoilee lahjakkaiden keittiömestareiden joukko, johtajanaan Pro Gala -voittaja, Tampere-talon keittiöpäällikkö Juhan Paturi. Osa meistä on jo päässyt ottamaan varaslähdön herkutteluun, ja vaikka olemmekin hiukan puolueellisia sanomaan, sanommepa vain, että nam! Lisätietoja ruuasta, ja tietenkin musiikista, hiukan myöhemmin!

 

Rekisteröidy täällä saadaksesi henkilökohtaisen äänestyslinkin. Varmistaaksesi paikkasi keskeltä gaalan kimallusta, valitse itsellesi kaiken sisältävä Gold-lipputyyppi.
Tämän vuoden Industry Awards -ehdokkaisiin pääset tutustumaan täällä.