Vuoden 2019 Tampere Music Awardin saa Daniel Lieberberg

Arvostetun Tampere Music Award -palkinnon saa tänä vuonna Daniel Lieberberg, joka työskentelee tällä hetkellä Sony Music Entertainmentin johtajana Manner-Euroopassa ja Afrikassa. Musiikki & Median ja Tampereen kaupungin yhdessä myöntämä Tampere Music Award on erityinen kunnianosoitus henkilölle, jolla on ollut merkittävä rooli musiikkialan kehityksessä.

– Olemme ylpeitä siitä, että saamme Daniel Lieberbergin vieraaksemme Musiikki & Mediaan! Hän on saavuttanut urallaan upeita tuloksia luodessaan ja rakentaessaan artistiuria sekä Saksassa että muualla Euroopassa. Hän on ollut merkittävällä tavalla mukana myös useiden suomalaisten artistien kansainvälisissä läpimurroissa, osoittanut loistavia johtamistaitoja ja näytellyt elintärkeää roolia kansainvälisen musiikkialan kehityksessä sekä nykyisessä että aiemmissa toimissaan. Kaiken tämän huomioimiseksi Danielille myönnetään vuoden 2019 Tampere Music Award -palkinto, Musiikki & Median hallituksen puheenjohtaja Riku Salomaa kertoo.

Lieberberg vastaanottaa palkintonsa Industry Awards -gaalassa perjantaina 4.10. Uniikin palkinnon on tänä vuonna suunnitellut tamperelainen lasitaiteilija Taru Syrjänen.

 

Lieberbergin uraa käsitellään TMA-haastattelussa

Lieberberg saapuu Musiikki & Median haastateltavaksi perjantaina 4.10. Syvälle luotaavassa haastattelussa käydään läpi Lieberbergin uraa muun muassa bookkaajana, Saksan johtavana promoottorina sekä levy-yhtiön edustajana ja julkaisija. Vaikuttavan uransa aikana Lieberberg on työskennellyt esimerkiksi The Fugeesin, Weezerin, Alanis Morissetten, Faithlessin ja Linkin Parkin kanssa sekä vastannut Saksan suurimpien festivaalien Rock am Rining / Rock im Parkin artistibookkauksista.

Useat kansainvälisesti tunnetut artistit, kuten Lana del Rey, Volbeat, Gotye, Chvrches, Dua Lipa, Aloe Blacc, Lindsey Stirling, Haim, Andreas Bourani, Unheilig, Kraftklub, KIZ, Felix Jaehn, Alma ja Lewis Capaldi ovat allekirjoittaneet levytyssopimuksen Lieberbergin vaikutuksesta. Vuosien mittaan hän on tehnyt yhteistyötä myös useiden suomalaisten artistien kanssa, esimerkiksi Apocalyptican, Disco Ensemblen ja The Rasmuksen.

 

Interview with Daniel Lieberberg

Pe 4.10. klo 13:30–14:15 | Gramex-sali

 

Industry Awards -gaala

Pe 4.10. klo 18:15–21:30 | Sorsapuistosali

 

Lue lisää Lieberbergin urasta täällä.