Matkalla uuteen Musiikki & Mediaan -webinaarisarja starttaa kesäkuussa

Kun kevät on kulunut ilman tapahtumia ja kohtaamisia, mietimme kaikki kuumeisesti innovatiivisia ja turvallisia tapoja tuoda musiikki ja fanit jälleen yhteen – ja tekemistä riittää. Samalla kun tapahtumat ovat yksi toisensa jälkeen peruuntuneet ja monet alalla työskentelevät menettäneet tulonlähteensä, musiikin ja esitysten digitaalinen kuluttaminen on kasvanut merkittävästi.

Musiikki & Media järjestetään 8.–9.10. Tampereella. Koemme kuitenkin, että jo ennen lokakuuta on tärkeää kokoontua yhteen ja katsoa tarkemmin, millaisen tilanteen keskelle olemme joutuneet. Musiikki & Media aloittaa kesällä webinaarisarjan, jossa tarkastamme yhdessä livemusiikkialan pulssin ja ideoimme sen turvallista ja kestävää tulevaisuutta.

 

Ylpeänä esittelemme upouuden webinaarisarjamme: Matkalla uuteen Musiikki & Mediaan!

 

Kolmen ensimmäisen webinaarin aiheet on nyt julkaistu ja ilmoittautuminen avoinna. Zoom-sovelluksen avulla käytäviin keskusteluihin mahtuu rajallinen määrä osallistujia. Ensimmäisissä webinaareissa keskitymme livealan nykyiseen ja tulevaan tilaan Suomessa ja Euroopassa sekä tutustumme menestyksekkäisiin esimerkkeihin ja mahdollisuuksiin, joita tulevaisuus alalle tarjoaa.

Webinaarit järjestetään yhteistyössä Music Finlandin ja LiveFIN ry:n kanssa. Myös parhaillaan rivejään kokoava tapahtuma-alan keskusjärjestö Tapahtumateollisuus ry on mukana webinaarien suunnittelussa.

 

Jo vahvistetut webinaarit ovat:

 

Torstaina 11.6. klo 14.00–16.00 

Musiikki & Media & LiveFIN esittävät: Tapahtuman turvallinen järjestäminen muuttuneessa tilanteessa

Miten järjestetään turvallisia ja kestäviä tapahtumia olosuhteissa, joista on tulossa uusi normaali? Säännöt ja kiellot ovat osuneet tapahtumateollisuuteen kovaa. Keskustelussa mietimme, miten tapahtumat saa jälleen herätettyä henkiin turvallisesti ja ilman, että kenenkään henki tai terveys ovat vaarassa. Tulevaisuuden tapahtumien tulee olla myös taloudellisesti kestäviä, jotta alan työllisyys saadaan jälleen nousuun. Esimerkkeinä käytämme erikokoisia tapahtumia Suomesta.

Keskustelu on suomeksi. Ilmoittaudu tästä.

 

Keskiviikkona 17.6. klo 14.00–16.00 

Musiikki & Media & Music Finland esittävät: Where do we go now – Finland and Europe

Kokemuksia on tärkeä jakaa paitsi Suomen toimijoiden kesken, myös laajemmin. Keskustelun aikana jaamme tietoa, käymme läpi livemusiikin tulevaisuuden näkymiä Euroopan koronatilanteen keskellä sekä kuulemme alan ammattilaisten kokemuksia ympäri Eurooppaa. Miten eri toimijat pärjäävät, ja millaiset toimet auttavat meitä eteenpäin? Keskustelun moderoi Music Finlandin kansainvälistymisen tiimijohtaja Riku Salomaa.

Keskustelu on englanniksi. Ilmoittaudu tästä.

 

Torstaina 20.8. klo 14.00–16.00

Musiikki & Media, Music Finland & LiveFIN esittävät: How do we build the future of the music industry

Music Finlandin toiminnanjohtaja Kaisa Rönkkö moderoi musiikkialan ammattilaisten ja keskeisten viranomaisten välistä keskustelua musiikkialan tulevaisuudesta.

Keskustelu on englanniksi. Ilmoittaudu tästä.

 

Ilmoittautuminen ensimmäisiin julkaistuihin webinaareihin on nyt avoinna! Ilmoittautumaan pääset tästä.

 

Ilmoittautuneille toimitetaan sähköpostitse linkki Zoom-keskusteluun sekä tarvittavia lisätietoja ennen tapahtumapäivää. Voit halutessasi ilmoittautua myös useampaan keskusteluun. Osallistuminen on maksutonta.

 

Kuva: Miikka Varila