Tapahtuma-alan ammattilaiset saman katon alla – seminaaripäivässä pohditaan live-alan uusia mahdollisuuksia

Livemusiikki on kokenut tänä vuonna kovan kolauksen. Uusia ideoita ja mahdollisuuksien kartoittamista fyysisten tapahtumien järjestämiseksi ovat Matkalla uuteen -seminaaripäivään tuomassa LiveFIN ja Tapahtumateollisuus, jotka ovat luomassa sisältöjä sekä Uusi maailmanjärjestys -paneelikeskusteluun että Muuttunut turvallisuus ja muutoksen haltuunotto -työpajaan.

Uusi maailmanjärjestys -paneelikeskustelu

Paneelikeskustelun myötä opitaan uutta musiikkialan lisäksi myös muilta tapahtuma-aloilta: esimerkiksi urheilun, kirkon ja messutapahtumien kentiltä. Paneelissa esitellään uusimpia tutkimustuloksia tapahtuma-alan koosta ja koronavirusepidemian vaikutuksista, sekä tarkastellaan mikä on elävän musiikin kentän tilanne tällä hetkellä. Millaisia taloudellisia ja tuotannollisia haasteita tapahtuma-ala on kohdannut kuluneen vuoden aikana?

Panelistit pääsevät keskustelemaan siitä, tulevatko yleisö ja artistit enää keikoille – onko kuluttajaluottamus enää entisensä? Paneelissa etsitään uusia selviytymiskeinoja ja toimintatapoja esimerkkien kautta, joita haetaan muun muassa kansainvälisistä tapahtumista ja urheilun parista. Miten pitkälle tulevaisuuteen pystytään tällä hetkellä katsomaan ja miten voimme vaikuttaa tulevaisuuden muodostumiseen tapahtuma-alalla jo nyt? Millaisia pelisääntöjä meidän täytyy luoda tapahtumien turvallisen järjestämisen mahdollistamiseksi?

Vastauksia näihin kysymyksiin ja yhteistä keskustelua koko tapahtuma-alan kanssa on luvassa Tampere-talolla 8.10. klo 11.45–12.45 Duetto-salissa!

Panelisteina ovat Jari Kupiainen (Kirkkopalvelut ry), Jenna Lahtinen (LiveFIN ry), Janne Tamminen (Nelonen Media Live), Aki Holma (Tappara), Ville Koivisto (Provinssi) ja Kati Kuusisto (Tapahtumateollisuus ry). Moderaattorina toimii Maria Sahlsted (Tapahtumateollisuus ry).


Muuttunut turvallisuus ja muutoksen haltuunotto -workshop

Kyseessä on workshop, jossa osallistujat pääsevät jakamaan kokemuksiaan turvallisen tapahtuman järjestämisestä ja ideoimaan yhdessä, millaiset muutokset ovat mahdollisia toteuttaa ja mitä muutosten toteuttaminen vaatii. 

Workshopissa syvennytään ryhmittäin Tapahtumateollisuus ry:n koostamaan turvallisen tapahtuman ohjeistukseen erilaisten teemojen kautta. Teemat käsittävät tapahtuma-alalla huomioon otettavia tekijöitä, joita ovat: turvallinen tapahtumapaikka, yleisö- ja tapahtumaturvallisuus, turvallinen työskentely sekä turvallisuuden johtaminen.

Miten ja millaisia turvallisempiin tapahtumiin tähtääviä muutoksia voidaan toteuttaa omassa arjessa tai työtiimissä? Millaiset muutokset tuntuvat taas mahdottomilta? Ryhmien fasilitaattoreina toimivat Aki Holma (Tappara), Jari Kupiainen (Kirkkopalvelut ry), Ville Koivisto (Provinssi) ja Janne Tamminen (Nelonen Media Live).

Tule mukaan keskustelemaan, saamaan vertaistukea sekä luomaan uusia ideoita ja mahdollisuuksia yhdessä muiden tapahtuma-alan ammattilaisten kanssa Tampere-talolle 8.10. klo 14.00–15.30 Maestro-saliin.

Workshoppiin tulee ilmoittautua etukäteen ja mukaan otetaan mukaan 40 ensimmäistä ilmoittautunutta, joten varaathan paikkasi pian.

Ilmoittaudu workshoppiin