Esittelyssä: Dalia Stasevska

Music & Media 2020 International Day esittelee jälleen kerran yhden kansainvälisen musiikkiuran menestystarinan: Dalia Stasevska saapuu keynote-haastatteluun yhdessä Andrew Mellerin kanssa. Mitkä ovat olleet käännöskohtia kansainvälisen uran rakentamisessa? Kuinka koronapandemia on vaikuttanut mahdollisuuksiin menestyä maailmalla?

Dalia Stasevska, ukrainalaissyntyinen, suomalainen kapellimestari on Lahden sinfoniaorkesterin ylikapellimestari kaudelle 2021/22 ja vuonna 2019 hänet nimitettiin BBC Symphony Orchestran päävierailijaksi. Stasevska aloitti alttoviuluopinnot Sibelius-Akatemiassa, mutta valaistui päästessään tarkkailemaan kapellimestariopiskelijoiden työskenteyä ja päätyi näin Jorma Panulan kurssien kautta itsekin opiskelemaan orkesterinjohtamista. Hän valmistui 2012, jonka jälkeen Stasevska on tunnettu huikeasta karismastaan ja energisistä tulkinnoistaan kapellimestarina. Hän on nuoresta iästään huolimatta niittänyt kansainvälistä mainetta johtamalla useita eri huippuorkestereita.

Dalian haastattelijaksi toivotamme tervetulleeksi Andrew Mellorin. Mellor on toimittaja, kriitikko ja pohjoismaisen musiikin spesialisti, joka kirjoittaa aikakaus- ja sanomalehtiin, orkestereille ja oopperayhtiöille, mukaan lukien BBC, Opera News, Gramophone ja FMQ Magazine.

Tervetuloa Musiikki & Mediaan, Dalia ja Andrew!