Industry Awards 2020 -ehdokasesittelyt: vuoden promoottori

Promoottorit ovat ottaneet suuria taloudellisia riskejä vuonna 2020 toteuttaakseen turvallisia tapahtumia rajoitusten puitteissa – he ovat ideoineet uudenlaisia konsepteja ja mahdollistaneet näin meille kulttuurillisia elämyksiä poikkeuksellisena vuotena.

Tässä poimintoja vuoden promoottori -ehdokkaiden vuodesta 2020:

Pietu Sepponen (Kesärauha, Lost In Music / Sunborn Live)
Pietu järjesti 24 ulkoilmakeikan ”Logomon Terassikesä” -konserttisarjan, kahdeksan Sunborn Live Stream-keikkaa Kulttuuritalolta käsin, sekä n. 20 turvavälikonserttia Logomossa ja Kulttuuritalossa syksyn 2020 aikana. Viime vuonna Pietu ja kumppanit lanseerasivat Slipknotin suurkonsertin Turun satamaan elokuulle 2021.

Mikko Hultman (Suvilahti TBA)
Mikko Hultman on Suvilahti TBA:n tapahtumatuottaja ja promoottori. Vuonna 2020 toteuttivat koronasulun jälkeen yli 50 keikkaa erikoisjärjestelyin. Esiintyjinä mm. Maustetytöt, Ruusut, Saimaa, Ursus Factory, Atomirotta, Jesse Markin, Kotiteollisuus, Michael Monroe, Olavi Uusivirta, Tuomari Nurmio jne. Kesäkuussa järjestetty Suvilahti Summer tehtiin yhteistyössä Live Nationin kanssa.

Jake Hannula (Warner Music Live)
Olosuhteista huolimatta promotoimat artistit tekivät paljon keikkoja yleisörajoituksilla sekä live stremeina yksityistilaisuuksissa, että myös julkisesti. Jaken promotomista tapahtumista kaksi live streamia on myös ehdolla awardseissa (Paula Vesala & Antti Tuisku). 2020 vuoden aikana myös tehty tulevia stadionkeikkoja (Antti Tuisku & Haloo Helsinki!). Näiden tapahtumien markkinointi ja lanseeraus on isolta osalta promoottorin tehtäviä, jotka ovat onnistuneet loistavasti.

Mikko Merimaa (Tavastia-Klubi)
Tavastialla oli vuonna 2020 50-vuotisjuhlavuosi. Alkuvuodesta ehdittiin pitää 50 tapahtumaa, joista 30 % oli ennakkoon loppuunmyytyjä. Koko vuoden mitassa tapahtumia oli yli 100. Mikko oli mukana kehittämässä Tavastian turvallisen tapahtuman konseptia. Tavastialla oli n. 40 000 kävijää viime vuonna.

Samppa Rinne (Tampere-talo)
Joop, oli erikoinen vuosi. 134 konserttia ja 207 muuta tapahtumaa, yhteensä 204 701 kävijää Tampere-talossa. OK+

Tommi Mäki (Nordic Live Productions OY/ mm. Vaasa Festival, Aura Fest)
Vuosi 2020 oli ”selviytymisen” ja todellisen luovuuden vuosi. Koronapandemian iskettyä, pyrin toiminnallani luomaan uskoa olemalla yhteydessä mm. viranomaisiin ja erilaisia tukimuotoja valmisteleviin tahoihin antamalla ideoita turvallisten tapahtumien toteuttamiseksi. Suunnitelmia eri viranomaisille; miten poikkeusoloissakin tapahtumia olisi mahdollista tuottaa myös rajoitusten ollessa voimassa. Organisaatiomme tuotti poikkeusvuoden aikana yli 200 artistin esiintymiset onnistuneesti ympäri Suomea mm.Vaasa Festival (15700 kävijää) sekä Aura Fest (9000 kävijää).

 

Vuoden 2020 voittajat selviää perjantaina 7.5. klo 18 alkaen järjestettävässä Industry Awards 2020 -virtuaaligaalassa – tule mukaan seuraamaan virtuaaligaalaa, käy rekisteröitymässä gaalaan tästä!