Industry Awards 2020 -ehdokasesittelyt: vuoden tapahtumatuottaja

Tapahtumia ei olla voitu korona-aikana täyssulun aikana järjestää, ja kun rajoituksia ollaan hieman avattu, on jouduttu tekemään merkittäviä mukauttamistoimenpiteitä mm. tuotannon saralla, jotta turvallisia tapahtumia on voitu rajoitusten puitteissa järjestää. Nämä tahot ovat tehneet väsymättä töitä ja luoneet uusia toimintatapoja vuonna 2020, jotta tapahtumien toteutus olisi rajoitusten puitteissa mahdollista – tarkat turvallisuusmääräykset huomioiden. Poimintoja vuoden tapahtumatuottaja -ehdokkailta:

 

Ella Saukkonen (Suvilahti Summer / Live Nation)
Vuonna 2020 Ella toimi tuotantopäällikkönä ulkomaalaisten yhtyeiden klubikeikoilla, Anssi Kelan: Mun täytyy kävellä näin- kiertueella, sekä vastasi kesäkuussa järjestetystä Suvilahti Summer-tapahtumasarjasta.

Eeka Mäkynen (Tuska Utopia / Finnish Metal Events)
Tuska festivaalin peruuntuminen 2020 synnytti jotain uutta. Se on positiivinen seikka, muuten niin katalasta vuodesta. Virtuaalinen konserttisarja Tuska Utopia yhdisti kaksi pahiten hittiä ottanutta alaa: matkailun ja konsertit. Sarjalle suunnitellaan jatkoa.

Jaani Haapasalo (G Livelab Tampere)
Jaani työskenteli 2020 G Livelab Tampereen tuottajana toteuttaen yli sata konserttia koronarajoituksien aikana. Jaani ja kumppanit tekivät väsymättömästi töitä etsiessään tapoja tuottaa kulttuurielämyksiä poikkeusoloissa.

Mikko Hultman (Suvilahti TBA)
Mikko toimi vuonna 2020 Suvilahti TBA:n tapahtumatuottajana ja promoottorina. Suvilahti TBA:lla toteutettiin koronasulun jälkeen yli 50 keikkaa erikoisjärjestelyin, mm. Maustetytöt, Ruusut, Saimaa, Ursus Factory, Atomirotta, Jesse Markin, Kotiteollisuus, Michael Monroe, Olavi Uusivirta, Tuomari Nurmio jne. Kesäkuussa järjestetty Suvilahti Summer tehtiin yhteistyössä Live Nationin kanssa.

Anne Kirsikka (Warner Music Live)
Pitkän linjan luotettava puurtaja monien artistien taustajoukoissa yli vuosikymmenen ajan. Nykyään vetää Warner Music Liven tuotantotiimiä, joka järjesti poikkeusvuonna mm. useita upeita livestreameja.

Toni Ruohonen (Vauhtiajot / Loud’n Live)
Vuosi 2020 piti olla Tonin ”elämän vuosi”; festarikesä piti sisällään 8 tapahtumaa, kevät klubeja ja konsertteja sekä syksyn kiertueet. ”Elämäni vuosi” vaihtui lähes olemattomiin, strumlive-klubia vedettiin yksi ilta ennen rajoituksia. Kesän tuotannoista Toni ja kumppanit keskittivät voimansa vauhtiajoihin ja saaristo-openiin; Teimme isot selvitystyöt, terveysturvallisuus edellä tehtiin kaikki mitä oli tehtävissä – desit, nanoksit, maskit, välit yms. Syksyn peruuntuessa muutama kirkkokonsertti sentään soi.

 

Vuoden 2020 voittajat selviää perjantaina 7.5. klo 18 alkaen järjestettävässä Industry Awards 2020 -virtuaaligaalassa – tule mukaan seuraamaan virtuaaligaalaa, käy rekisteröitymässä gaalaan tästä!