Industry Awards 2020 -ehdokasesittelyt: vuoden venue: Klubi, Konserttisali, Areena

Venuet ovat pitäneet ovensa auki vuonna 2020, vaikka se ei olisikaan ollut taloudellisesti kannattavaa, venuet ovat mukauttaneet toimintojaan jotta ne vastaisivat poikkeusolojen rajoituksia sekä turvallisuusmääräyksiä. Venuet tekevät tiivistä yhteistyötä tapahtumajärjestäjien kanssa turvallisten tapahtumien varmistamiseksi.

 

Tässä poimintoja vuoden venue: klubi -ehdokkaiden vuodesta 2020:

Tavastia-klubi
Tavastia-Klubin 50-vuotisjuhlavuoteen liittyy kiireinen alkuvuosi ja useita loppuunmyytyjä keikkoja. Pandemia toi mukanaan turvavälikeikat, striimaukset, dokumentin kuvaukset ja taltioinnit. Vuoden keskeisin teema oli aloittamamme ympäristöprojekti ”Hall of Nature”, jonka yksi tavoite on tehdä Tavastiasta ilmastoystävällisempi keikkapaikka.

G-Livelab Tampere
G-Livelab järjesti suluista ja kapasiteetirajoituksista huolimatta noin 140 keikkaa, yhteensä 12 000 kävijää. Toiminta käynnistyi sulun jälkeen ensimmäisten joukossa kesäkuun alussa, oli etulinjassa luomassa terveysturvallisuuskäytäntöjä, jotka hyödyttivät koko toimialaa. Lanseerasi kesäkuussa 2020 hybridikonserttimallin; rajoitettua livekapasiteettia kompensoitiin maksullisella livestreamilla. Oma striimausalusta applikaatiossa ja nettisivuilla. Keikkojen lisäksi suosittu oma kesä- ja talviterassi Kirjastonpuistossa.

Suvilahti TBA
Suvilahti TBA toteutti sulun jälkeen yli 50 keikkaa erikoisjärjestelyin. Sisällä tekeminen meni rajoitusten takia hankalaksi, joten vuokrasimme Suvilahden kenttää, laajensimme terassia ja toteutimme keikat pääosin ulkona. Esiintyjiä mm. Ruusut, Saimaa, Maustetytöt, Atomirotta, Jesse Markin, Kotiteollisuus, Michael Monroe, Olavi Uusivirta, Tuomari Nurmio, Ida Paul & Kalle Lidroth, Knipi, Paleface, Neljä Ruusua, Melrose, Anssi Kela jne. Suvilahti Summer tehtiin yhteistyössä Live Nationin kanssa.

Tanssisali Lutakko
Järjestettiin 30-vuotisjuhlavuotenamme keikkoja silloin kun se oli sallittua. Alkuvuosi alkoi ennätystahdilla, monta loppuunmyytyä keikkaa kunnes tuli Covid. Kesälle keksittiin pihalle uusi Lutakon Lippa – konsepti ja syksyllä palattiin sisälle tekemään rajoitettuja keikkoja erityisjärjestelyin.

45 Special
30v. juhlavuosi osoittautui historian haastavimmaksi. Syksylle suunniteltu 30v.- juhlakonsertti siirrettin seuraavaan vuoteen. Vaikka olimme suljettuna 8kk pysyimme aktiivisena koko vuoden ajan järjestäen livetapahtumia kun se oli mahdollista, ottaen aktiivisesti osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun (liveklubien tilanne) sekä kommunikoiden asiakkaidensa kanssa. Yhteistyössä paikallisten livetuotantoyhtiöiden kanssa toteuttama Stayin Alive -keikkastriimisarjan tarkoituksena oli työllistää alan toimijoita kevään 2020 lockdownin ajan. 11 keikkaa sisältänyt keikkasarja osottautui menestykseksi keräten valtavan määrän positiivista palautetta sekä yli 600 000 katselukertaa 27 eri maasta.

Rytmikorjaamo
Rytmikorjaamon taustalla on Seinäjoen Elävän musiikin yhdistys. Vuonna 2020 pandemian iskettyä yhdistys jatkoi elävän musiikin tapahtumien järjestämistä heti sen tultua mahdolliseksi taloudellisista haasteista huolimatta ja sitä kautta pystyi tarjoamaan työmahdollisuuksia kovia kokeneen alan toimijoille. Lisäksi tavoitteena oli toimia suunnannäyttäjänä ja edelläkävijänä turvallisen tapahtumien järjestämisen suhteen poikkeusoloissa.

Tässä poimintoja vuoden venue: konserttisali -ehdokkaiden vuodesta 2020:


Tampere-talo

Maan ensimmäinen hiilineutraali konserttitalo toteutti vuonna 2020 koronakriisistä huolimatta 134 konserttia ja 207 muuta tapahtumaa turvallisesti ja vastuullisesti saavuttaen yhteensä 204 701 kävijää

Musiikkitalo
Koronasta huolimatta Musiikkitalossa järjestettiin yli 500 tapahtumaa. RSO ja HKO konsertoivat viikoittain, lisäksi esim. syksyn kohokohtia mm. Egotripin ja TFO:n yhteiskonsertti ja Samuli Putron 50V-konsertti. Yhteensä yli 150 tapahtumaa välitettiin striimeinä, lisäksi orkesterien konsertteja nähtiin TV:ssä ja kuultiin radiossa säännöllisesti.

Kulttuuritalo, Helsinki
Koronaepidemia vaikeutti konserttitoimintaa radikaalisti, onnistuimme kuitenkin tekemään konsertteja syksyllä. Kehitimme terveysturvallista toimintamallia yhdessä tapahtumajärjestäjien kanssa ja toteutumme yli 10 yleisötapahtumaa onnistuneesti. Istumapaikoilla varustettu anniskelukatsomo sai yleisöltä ja tapahtumajärjestäjiltä hyvän vastaanoton.

Logomo
On toiminut hyvässä virkamiesyhteistyössä läpi koronan. Poimintoja mm. koronaturvalliset tapahtumat vallitsevien rajoitusten puitteissa, Logomon terassikesä, The Voice of finlandin live kuvaukset. Keikkojen lisäksi Logomossa on toiminut asiakkaiden tarpeiden mukaan räätälöity streamausstudio. Pitkäaikainen kumppani Sunborn osti osuudet niin Logomo Oy:stä kuin Logomon tapahtumatilat oy:stä, mahdollistaen monipuolisempia palveluita niin tapahtumanjärjestäjille kuin kävijöille.

Savoy-teatteri
Savoy JAZZFesti, Armenia Fest, Saamelaisten kansallispäivä ja monet keikat ennen sulkua. Avasi lock downin jälkeen ensimmäisten joukossa. Sulun aikana alettiin tuottaa striimattuja konsertteja mm. Savoyn vappu ja Helsinki-päivän konsertit UMOn kanssa. Piti yllä tärkeitä musiikkialan rakenteita tekemällä korkealaatuisia ja terveysturvallisia tapahtumia useassa genressä: Pop, jazz, indie, klassinen, etno, folk. Huippuosaajat tekniikassa, tuotannoissa ja palveluissa takasivat asiakastyytyväisyyden niin yleisön, vuokralaisten kuin esiintyjien joukossa.

Sellosali
Espoon kaupungin kulttuuripalveluihin kuuluva Sellosali tarjosi pandemiasta huolimatta myös vuonna 2020 turvallisia live-elämyksiä yleisölle ja työtilaisuuksia artisteille. Monipuolisen ohjelmiston talossa, osaavien tapahtuma- ammattilaisten käsissä paitsi yleisö myös artisti ja hänen tiiminsä tuntevat aina olevansa lämpimästi tervetulleita.

Tässä poimintoja vuoden venue: areena (sis. areenat, stadionit, ulkoilmavenuet)

-ehdokkaiden vuodesta 2020:

Suvilahti (Kiinteistö Oy Kaapelitalo)
Helsingin virtuaalinen vappulive with JVG, Suvilahti Summer 2020 konserttisarja, Live at TBA terrace, Mimmit peinttaa 2020, Play del Suvilahti, Helsinki Bike show, Cafe Katharsis, Helsinki Summer Beer & Wine… Tapahtumakesä 2020 oli muualla peruttu mutta Suvilahdessa musiikki soi, nauru raikui, juoma virtasi ja ihmiset viihtyivät – turvallisesti ja terveellisesti.

Allas Sea Pool
Tsemii, Stadi! -konserttisarjassa Allas Sea Poolilla haluttiin tukea kotimaan musiikkitoimijoita ja iloita elävästä musiikista ”Koronakesänä 2020”. Konserttisarjan lipputulot menivät lyhentämättömänä artisteille. Sisäpihan istumapaikat ja turvaohjeistus onnistui takamaan turvalliset järjestelyt- joten loppukesällä keikkoja jatkettiin Allas Live sarjana- jossa mm isompi yleisömäärä sallittiin. Järjestelyt saivat kiitosta niin artisteilta ,jotka pääsivät yleisön eteen pitkän tauon jälkeen, sekä yleisöltä joka sai nauttia keikoista ulkona, kesäisessä tunnelmassa.

Krapin Paja
Klubitoiminnan keskeytymisen jälkeen, huhtikuun alusta lähtien vuoden loppuun saakka järjestimme striimattuja konsertteja ja esityksiä itsenäisesti sekä yhdessä eri yhteistyökumppanien kanssa. Kesäkuun lopussa 2020 Krapin Pajan klubitoiminta siirtyi ulos, Krapin pihaan. Järjestimme kesän aikana 17 klubikonseptimme mukaista konserttia viranomaismääräysten puitteissa. Syksyllä siirryimme Krapin Pajan sisätiloihin ja jatkoimme klubitoimintaa puolella kapasiteetilla, jotta turvavälit ja muut tarvittavat covid-19 liittyvät turvallisuusasiat toteutuivat.

Gatorade Areena
Monitoimiareena taipuu niin loppuunmyytyihin konsertteihin, 1000 hlön yritysjuhliin kuin perhetapahtumiin kuten Disney On Ice, jääkiekko-otteluita unohtamatta. Areena työllistää satoja ihmisiä.

Hartwall Arena
Vuosi 2020 oli varmasti Hartwall Arenan historian omituisin vuosi. Ennen Covid pandemian alkua meillä ehdittiin järjestää: Jokerit- Ska Pietari, Disney on Ice Show (7 kpl), Urheilugaala, Five Finger Death Punch, Jokerit- Barys Astana, Jokerit-Admiral Vladivostok, Jokerit – Kunlun red Star, Jokerit- Neftehimik, Emma -Gaala, The World of Hans Zimmer, Jokerit-Traktor Tseljabinsk, Jokerit-Metallurg Magnitokorsk, Jokerit-Dinamo Moskova, Maluma 11:11 World Tour, Jokerit-Ska Pietari, Slipknot, Suomi-Love … Pandemian aikana Hartwall Arenalla järjestettiin vielä rajotetuin yleisömäärin yhdeksän Jokeri ottelua ja viisi Karjala-turnausottelua.

Oma SP Stadion, Seinäjoki
Vuosi 2020 oli äärimmäisen vaikea. Halusimme pitää kiinni tapahtuman järjestämisestä vaikka keväällä tilanne syksyn tapahtumien suhteen oli hämärän peitossa. Koronatilanne alkoi Etelä-Pohjanmaan alueella helpottaa loppukesästä ja päätimme järjestää tapahtuman turvallisuusohjeiden mukaisesti. Tapahtuma oli tottakai työläs ja vaati paljon enemmän kuin normaalioloissa, mutta tässä onnistuttiin erinomaisesti ja saatiin taattua asiakkaillemme turvallisen ja onnistuneen tapahtuman koronakriisin keskellä.

 

Vuoden 2020 voittajat selviää perjantaina 7.5. klo 18 alkaen järjestettävässä Industry Awards 2020 -virtuaaligaalassa – tule mukaan seuraamaan virtuaaligaalaa, käy rekisteröitymässä gaalaan tästä!