Musiikkialan Industry Awards 2020 -palkinnot jaettiin virtuaaligaalassa 7.5.2021

Musiikkiala on palkinnut vuoden 2020 Industry Awards -voittajat perjantai-iltana järjestetyssä virtuaaligaalassa 7. toukokuuta 2021. Perinteikkäät palkinnot jaettiin nyt 25. kerran.

Viime vuonna musiikkiala kohtasi ennennäkemättömän kriisin, joka aiheutti valtavasti töitä, henkisiä ja taloudellisia haasteita, epävarmuutta ja jatkuvaa toiminnan mukauttamista ja sopeuttamista. Musiikkialan toimijat ovat olleet haastavana aikana avainasemassa alan jatkuvuuden, näkyvyyden ja voiman esille tuomisessa, niin alan sisällä kuin yhteiskunnassa laajemminkin. Musiikki & Median hallitus koki tärkeäksi jakaa alan tunnustupalkinnot eritoten tästä syystä myös tänä vuonna. Palkintojen perusteluissa nousivat esille taistelijat, joustavat mukautujat, uudenlaiset innovaatiot, rohkeat viestinviejät, mutta myös luottamus tulevaisuuteen.

Erikoinen vuosi ansaitsi myös erikoiskategorioita. Virtuaaligaalassa palkittiin erikois-, vuoden liittolainen -ja vuoden viestinviejä -palkinnot. Näillä palkinnoilla haluttiin huomioida alan eteen tehdyt ponnistelut tahoilta, jotka ovat väsymättä tehneet töitä kulttuurialan ahdingon helpottamiseksi, alan jatkuvuuden, näkyvyyden ja voiman esille tuomisessa, niin alan sisällä kuin yhteiskunnassa laajemminkin. Erikoispalkinto myönnettiin Anna Sen Soida -kampanjalle, Tapahtumateollisuus ry:n perustamiselle sekä Toivon Kärki – Uuden Edessä -kappaleelle. Vuoden liittolainen -palkinto jaettiin Rosa Meriläiselle, joka musiikkialan ulkopuolisena vaikuttajana on puhunut musiikkialan puolesta yhteiskunnallisella tasolla ja tuonut alalle uusia vaikuttavia yhteiskunnallisia verkostoja. Vuoden viestinviejä -palkinto jaettiin Mikko Kososelle, joka on  toiminut musiikkialan äänitorvena laittaen myös itsensä alttiiksi ja täysillä likoon.

Industry Awards 2020 -gaalassa jaettiin kunnianosoituksena elämäntyöpalkinto mittavan uran tehneelle Maria Tarnaselle, joka on toiminut pioneerina ja esikuvana musiikkialalle sinnikkäällä asenteellaan sekä työmoraalillaan. Marialla on ollut rehellinen halu kehittää alaa ja jakaa tietotaitoaan myös tuleville sukupolville. Maria Tarnanen on toiminut yrittäjänä musiikkialalla jo vuodesta 1986 ja päätoimisena yrittäjänä yhtäjaksoisesti tähän päivään asti vuodesta 1993. Tarnasen ja Sielun Veljien sekä Ismo Alangon kanssa vuonna 1984 alkanut yhteistyö on yksi hienoimpia suomalaisen musiikkibisneksen menestystarinoita. Tarnanen on tehnyt yhteistyötä myös J. Karjalaisen, Jukka Pojan, Raappanan ja monen muun suomalaisen menestysartistin.

Industry Awards -palkinnot jaetaan vuosittain musiikin parissa työskenteleville henkilöille sekä tahoille, jotka ovat ansioituneet alalla kuluneen vuoden aikana. Vuoden 2020 Musiikki & Media Industry Awards -ehdokasasetteluun ovat vaikuttaneet sekä joulukuussa 2020 järjestetty yleisöäänestys että alan ammattilaisista koottu Industry Awards -raati. Musiikki & Media järjestetään jälleen 7.-8. lokakuuta Tampereella.

Vuoden 2020 Industry Awards -voittajat:

Vuoden mediapersoona: Maria Veitola
Vuoden toimittaja: Ville Vedenpää (Yle)
Vuoden ohjelma- / musiikkipäällikkö: Johan Lindroos (Radio Suomi)
Vuoden radio: Anna Sen Soida
Vuoden kotimainen musiikkimedia: Yle
Vuoden PR- / markkinointihenkilö (Levy-yhtiö): Anniina Baumann (Universal Music Finland)
Vuoden viestintä-/markkinointihenkilö (Live): Anna Mäkelä (Fullsteam Agency)
Vuoden tukipilari: Hiksu Toivanen (Piikkikasvi)
Tulevaisuuden suunnannäyttäjä: Lito Gilberto (Splay One)
Vuoden järjestö: Tapahtumateollisuus ry
Vuoden järjestövaikuttaja: Kaisa Rönkkö (Music Finland)
Vuoden tuotantopalvelu: Akun Tehdas
Vuoden kuluttajapalvelu: Yle Areena
Vuoden lippukauppa: Tiketti
Vuoden manageri: Peppi Puljujärvi
Vuoden manageriyhtiö: Manage Me
Vuoden tapahtumatuottaja: Ella Saukkonen (Live Nation Finland)
Vuoden ohjelmamyyjä / agentti: Esa Tontti (Alt Agency & Management)
Vuoden promoottori: Mikko Hultman (Suvilahti TBA)
Vuoden agentuuri: Warner Music Live
Vuoden venue / klubi: G Livelab Tampere
Vuoden venue / konserttisali: Tampere-talo
Vuoden venue / areena: Suvilahti
Vuoden festivaali: Bättre Folk i Fjällen
Vuoden tapahtuma (sis. konsertit & konserttisarjat): Suvilahti Summer
Vuoden striimitapahtuma (sis. konsertit & konserttisarjat): JVG – Ikuinen Vappu
Vuoden Brand & Partnership -toteutus: Antti Tapani -mallisto Prismoissa
Vuoden A&R-henkilö: Olli Saksa (Mökkitie Records)
Vuoden musiikkikustantaja: Elements Music
Vuoden major levy-yhtiö: Warner Music Finland
Vuoden Indie levy-yhtiö: Svart Records
Erikoispalkinto:
Anna Sen Soida
Tapahtumateollisuus ry:n perustaminen
Toivon Kärki – Uuden Edessä -kappale
Vuoden liittolainen: Rosa Meriläinen
Vuoden viestinviejä: Mikko Kosonen
Elämäntyöpalkinto: Maria Tarnanen