Musiikki & Median delegaateilla vapaa pääsy Rockadillon 50-vuotisjuhlanäyttelyyn – kyyti museonyssellä!

Museokeskus Vapriikissa on syksyn ajan esillä näyttely, joka esittelee uraauurtavan Rockadillo-musiikkiyhtiön ja miehen sen takana. Myös Musiikki & Median perustajajäseniin kuuluva Tapio Korjus perusti ohjelma- ja konserttitoimiston Tampereella 50 vuotta sitten, vuonna 1971. Postimuseon tuottama näyttely perehtyy ruohonjuuritasolta ponnistaneen manageritoimiston pitkään uraan, johon mahtuu satoja bändejä yli 40 maasta.

Yhteistyökumppanimme Postimuseo tarjoaa näyttelyyn myös komeat kyydit: vanha postibussi Rockadillo-museonysse kuljettaa Musiikki & Median vieraita maksutta Tampere-talon edustalta museokeskus Vapriikille ja takaisin perjantaina 8.10. klo 12-15 välillä. Tarkempi aikataulu tarkentuu lähempänä tapahtumaa. Seminaarien välillä voit siis käydä katsomassa näyttelyn ja nauttimassa herkullisen lounaan Tammerkosken rannalla museoravintola Valssissa klo 11-14. Lounas on omakustanteinen.

Vieraita kyyditsevä Rockadillo-museonysse on 70–80-luvun vaihteesta, jolloin Rockadillon toiminta laajeni moneen suuntaan ja levy-yhtiötoiminta alkoi. Tervetuloa kyytiin – ja aikamatkalle 1960-luvulta nykypäivään!

Musiikki & Median delegaattipassilla on vapaa pääsy Vapriikin näyttelyihin 7.-9.10.2021 välisenä aikana.

 

Rockadillo on nähnyt suomalaisen ja kansainvälisen musiikkialan muutoksen

Rockadillon perustaja Tapio Korjus on nähnyt suomalaisen ja kansainvälisen musiikkialan muutoksen. Rockadillo on tuonut Suomeen satoja bändejä ja oli pioneerina järjestämässä Helsingin ulkopuolisia konserttikiertueita. Se on vuosikymmeniä vienyt suomalaisia artisteja maailmalle. Rockadillo Records on vanhin edelleen toimiva riippumaton kotimainen levy-yhtiö, joka on julkaissut 200 albumia monipuolista ja genrerajoja rikkovaa musiikkia.

Näyttelyssä selviää, missä kaikessa Rockadillo on ollut mukana ja millaista on ollut rock-bisneksen tekeminen aikana, jolloin keikkoja varten piti anoa huvilupia, levyn kannet suunniteltiin käsin ja ulkomaisiin bändeihin pidettiin yhteyttä kirjeitse. Esiin nostetaan tärkeimpiä hetkiä vuosien varrelta: ohjelma- ja konserttitoimiston perustaminen Tampereella 1971, konserttikiertueiden ja manageritoiminnan aloitus, musiikin vienti maailmalle ja levy-yhtiötoiminta.

Näyttelyssä on esillä ainutlaatuisia esineitä ja dokumentteja Korjuksen henkilökohtaisista kokoelmista. Aineistosta näkee esimerkiksi viestintätapojen muutoksen. Esillä on runsaasti historiallisesti merkittäviä keikkajulisteita ja kirjeenvaihtoa sekä levyjen äänittämiseen ja tuotantoon liittyvää aineistoa, kuten levynkansitaidetta. Korjuksen itse kuvaama videokooste ulkomaan vientikeikoilta on erityistä nähtävää.

Näyttelyn on kuratoinut kulttuurin moniottelija Jukka Junttila.

Näyttelyn ohjelmayhteistyössä ovat mukana Musiikki & Media, G Livelab, Lost in Music ja Pääkirjasto Metso.

Rockadillo – 50 vuotta kaikkiin suuntiin 10.9.–5.12.2021 museokeskus Vapriikki, Galleria (2. krs.), Alaverstaanraitti 5, Tampere.

 

Kuva: Joey Ramone Ramonesin ensimmäisellä Suomen vierailulla Tampereella toukokuussa 1977. Kuvaaja Seppo Pietikäinen.

Vieraile Vapriikin sivuilla

Vieraile Postimuseon sivuilla