Vuoden 2021 Tampere Music Awardin saa Ben Mandelson

Arvostetun Tampere Music Awardin saa tänä vuonna äänitetuottaja, muusikko ja WOMEX World Music Expon perustaja Ben Mandelson. Palkinto myönnetään Mandelsonille kunnianosoituksena hänen tinkimättömästä työstään marginaaligenre maailmanmusiikin tunnettuuden nostamisessa.

Ben Mandelson (s. 1953) oli jo vuonna 1987 mukana lanseeraamassa maailmanmusiikkia genrenä ja vuonna 1994 hän oli perustamassa WOMEX World Music Expoa. Womexista on 27-vuotisen historiansa aikana tullut laaja globaalin musiikin kohtaamispaikka, joka koostuu messuista, konferenssiohjelmasta, elokuvaesityksistä sekä showcase-konserteista. Tapahtumaa on järjestetty Euroopan eri kaupungeissa, ja vuonna 2019 WOMEX järjestettiin menestyksekkäästi Tampereella. Mandelson on ollut mukana Womexissa eri rooleissa koko sen historian ajan, nykyään tapahtumaa järjestävän Piranha Arts -yhtiön hallituksessa.

Womexin lisäksi Mandelson on tehnyt tärkeän uran myös maailmanmusiikkiäänitteiden tuottajana sekä muusikkona. Hän on työskennellyt esimerkiksi GlobeStyle-levymerkille Lontoossa ja esiintynyt muusikkona useissa yhtyeissä, nykyisin Les Triaboliques ja Yiddish Twist Orchestra -yhtyeissä.

 

Tampere Music Award on vuodesta 2010 alkaen jaettu palkinto, jonka Tampereen kaupunki myöntää kansainväliselle musiikkialan vaikuttajalle erityisistä ansioista alan kehittämisestä. Vuoden 2021 palkinto jaetaan Musiikki & Median Industry Awards -gaalassa 8.10.2021. Ben Mandelsonin uraa ja inspiraatioita käsitellään myös Musiikki & Median ohjelmassa torstaina 7.10. klo 12.45–13.30, kun Tapio Korjus haastattelee palkinnon saajaa.

Tutustu seminaariohjelmaan