Eva Louhivuori

Eva Louhivuori on monipuolinen kirjoittaja, muusikko sekä artisti ja parhaiten tunnettu suomalas-ranskalaisesta yhtyeestään Eva + Manu. Eva on opiskellut mm. Berklee College of Musicissa, asunut vuoden asuntoautossa josta syntyi suosittu musiikkiblogi, joka johti yhtyeen ensimmäiseen levytyssopimukseen Warner Music Finlandin kanssa.

Oman yhtyeensä lisäksi Louhivuoren ääntä sekä soittoa kuullaan lukuisissa suomalaisissa kappaleissa kuten “Enkelit” Cheek, “Antaudun” Reino Nordin, “Uuden edessä” Toivon kärki, ja Pokémon-tunnuskappale. Eva toimii myös ääninäyttelijänä mm. animaatioissa Lego Elokuva 3, Small Foot/Pienijalka sekä sarjassa Zafari.

Eva on tunnettu monipuolisesta työstään, ja hän kirjoittaakin musiikkia niin big bandeille, kuin muille artisteille (mm. JannikaB, Pete Parkkonen). Evan erityisosaamisaluetta on k-pop sekä j-pop, vahvat melodiat ja harmoniat.

Eva myös säveltää, sovittaa ja esittää musiikkia mainoksiin ja tv-sarjoihin (mm. “Manifiesto” YLEn menestyssarjasta Invisible Heroes, Silmäaseman tunnusmusiikki).

Eva esiintyi YLE:n menestyssarjan SuomiLOVE:n viimeisimmällä kaudella solistina yhdessä Hanna Pakarisen sekä Osmo Ikosen kanssa, ja on vuodesta 2020 asti toiminut Teoston kulttuurikummina parinaan sisäministeri Maria Ohisalo.

 

Kuva: Nadi Hammouda